Fredagsfemman #214

5. Kanonfilm på TV ikväll!

Sitter du i soffan ikväll och undrar vad du ska hitta på, zappa in på SVT2 kl 21.45 så får du se en riktig liten pärla. Broken heter filmen och här kan du läsa mina tankar om den.

.

.

.

4. Springfloden

Första avsnittet av Springfloden visades på SVT i söndags. Alla jag pratat med som sett det är jättenöjda, nästan lyriska. Jag känner mig lite tråkig. Jag tycker det var okej, inte mer och jag ids inte negga om undermåliga skådespelarprestationer och konstig casting MEN jag jag hade svårt för flera stycken. Inte Kjell Bergqvist dock. Han var kanon. Vad är det som är så bra?

.

.

.

3. Var hyr man ”smal” film?

Jag får titt som tätt frågan var man kan hitta vissa ”smala” svenska filmer, såna som oftast bara går upp på nån liten biograf i Stockholm och möjligtvis Göteborg och som sen inte går att hitta vare sig ”i sjön”, på streamingtjänster eller vanlig TV. Ett tips är triart.se. Där har jag hyrt många filmer och där kan man hitta en hel del filmer som inte finns någon annanstans.

.

.

.

2. Togetherness säsong 2

Alltså, andra säsongen har egentligen bara börjat på HBO Nordic men det är så bra att jag blir gråtmild! Säsongen fortsätter precis där den förra slutade och det ÄR så välspelat och smart skrivet och roligt och mysigt och jobbigt och BRAAAA! Hurraaaaaa för serier som denna – och halvtimmeslånga fullsmackade avsnitt.

.

.

.

1. Mellofinal!!

Årets Mello-resa har varit riktigt underhållande tycker jag. Många kanonlåtar, en fantastisk Gina, bra sidekicks-programledare, roliga instick av Jonas Gardell och Helena Bergströms ”gubbar” och ingenting tyder på att finalen kommer bli sämre. Ikväll kollar jag genrepet i Friends Arena och imorgon sitter jag och klappar på discokulan framför TV:n. Jag hoppas (och tror) att Frans eller Ace Wilder vinner. Vad tror du?

10 svar på ”Fredagsfemman #214”

 1. #4 – jäklar, har inte ens sett första avsnittet…fast ”jag skulle”. Kanske ska skita i det då?

  #3 – Smala Filmernas lilla paradis alltså!? 🙂

  #2 – Bara att ta sig an säsong 1 då antar jag…!

  #1 – Vilken hard-core-mello-nissa du blir den här helgen! Själv ska jag faktiskt se finalen…tänkte jag. 😉

  Go helg dårå! 🙂

  1. Steffo:
   4. Eller så ser du det? Du kanske tycker det är bra och då kan du förklara för mig vad det är jag inte ser 🙂
   3. Det skulle man kunna säga. Finns mycket sevärt att botanisera bland därinne.
   2. Du….det är en PERFEKT fredagsserie! Just sayin! 😉
   1. Jamen klart du ska, det hör ju till allmänbildningen. OCH det kommer bli kul. Jag är övertygad. Jaja…jag är alltid det men jag tror faktiskt att finalen kommer bli nåt alldeles extra. Har jag fel kan jag ju förvarna dig efter ikväll. Bra va? 🙂

   Trevlig helg!

 2. 5 – helt ok film tyckte jag – värd en titt
  4 Har inte sett första avsnittet än men ska försöka se både denna och OJ Simpson
  1 Har följt hela Mellon missade dock andra chansen. Inte så bra låtar i år men Ace och Frans är bäst.
  Trevlig helg

  1. filmitch:
   4. Första OJ-avsnittet var inte dumt alls 🙂
   1. Jag som tycker nästan alla låtar i finalen är bra. Bara ett riktigt sömnpiller (Lisa Ajax). Men efter att ha sett genrepet kan jag bara säga att finalen kommer bli högkvalitativ underhållning på många sätt!! 😉

   Trevlig helg!

  2. filmitch:
   Glömde detta….
   Det blir BARNKÖR i Mellon ikväll! Jag grät en skvätt under numret, det var så jäkla fint och sen tänkte jag ”haha, Filmitch kommer spy”. 😉

   1. Helt rätt jag väste i soffan och frun bad mig att ”lägga av”. Det är bara att tacka och ta emot – nu har MZ:s Heroes blivit svartlistad .
    Såg avsnitt ett av Springfloden – tack och hej – har vettigare saker för mig än att lägga resterande 9 timmar på halvkassa skådisar. Kanske läser jag boken istället.

 3. 4. Jag tyckte den var bra. Skönt med en klassisk svensk kriminalavslutning av helgen. Inte i klass med Bron förstås.
  3. Jag har hyrt några rullar här (Ida, Still Life och Dogtooth t ex). Funkar bra och ett bra utbud om man är sugen på lite smalare filmer.

  Trevlig helg. 🙂

  1. Jojjenito:
   4. Jag ska inte döma ut det efter bara ett avsnitt, jag är mest förvånad över att så många hyllade första avsnittet och ja, faktiskt, jämförde det med Bron. För mig är det en otrolig klasskillnad mellan dessa två.

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.