Fredagsfemman #221

5. Valborgsmässoafton

Mysigt att hänga ute vid en brasa, käka korv med bröd och nynna att vintern rasar utan att vi fjällar? Nja. Mysigt att det är vår på riktigt möjligen. Det är MAJ på söndag och det är fint! Maj är den finaste månaden, allt blir grönt igen. Men själva valborgsfirandet är överskattat tycker jag så min lördag får nog bli en helt vanlig sådan.

.

.

.

4. #hashtag

På SVTPlay går just nu en serie som jag tycker är väldans bra. Hashtag heter den och är inspirerad av det som hände i Göteborg 2012, det som kallas Instagramupproret. Det liv skolungdomar lever idag med att vara ständigt uppkopplade, hela tiden fotade/filmade samt hur otroligt enkelt det är att råka ut för nätmobbning – och att vara den som mobbar, det är en serie som verkligen ligger i tiden och som många borde se. Typ kvartslånga avsnitt är det dessutom. Lagom långa för en liten kaffepaus. Här hittar du serien.

.

.

.

3. Ungdomsjury under Venedigs Filmsfestival!

Är du – eller känner du nån – mellan 18-25 år som älskar film och bio? Ansök för chansen att sitta med i Europa Cinemas jury under Venedig Filmfestival med betald resa, logi och uppehälle. Sista ansökningsdag är 6 maj och här kan du läsa allt du behöver veta.

.

.

.

2. Nu har nedräkningen till ESC börjat!

Ja det har den, nu har den börjat på riktigt. I tisdags visades den första Inför Eurovision Song Contest 2016-timmen på SVT och tre till ska det bli, sen har man sett och hört alla låtar som tävlar i Globen den 14:e maj. Vilken FEST det kommer bli när Eurovision-cirkusen kommer till Stockholm! Wiiiohooooo!

.

.

.

1. Game of Thrones är igång igen!

Säga vad man vill om Game of Thrones, det är jordens jävla snackis! ALLA tittar, ALLA tycker och tänker och ser man ett avsnitt lite för sent och går in på ”fel” sociala medier blir man spoilad i ett HUJ. Så det gäller att ha lediga måndagar nu så man håller tempot. Och Jon Snow ÄR död va? Väl? Jo? Va? Inte???

.

.

6 svar på ”Fredagsfemman #221”

 1. 3: Häftigt initiativ!
  2: Var det inte bara nyss eländet tog slut förra gången?!
  1: ALLA minus en i så fall 😉

  Trevlig helg (absolut inte Valborg…)

  1. Sofia:
   2. Eländet? ELÄNDET?!?! Det vankas FOLKFEST Sofia! ;D
   1. Jag tycker det är härligt att du inte är med i båten just nu för när du väl grottar ner dig i serien kommer jag ju att få läsa massor med bra inlägg på din blogg 🙂

   Trevlig helg!!

 2. Försöker också se GoT så snart som möjligt på måndagarna för att undvika spoilers och kunna vara med i snacket. Var lite slappare förr när jag läst ut alla böcker och medan serien baserade sig på dem, men nu har den tagit helt egna vägar.

  1. Voldo:
   Smart ändå att det är måndagar. Tror det är många som slipper söndagsångest för att favoritserieavsnitten kommer på måndagarna 😉

 3. Det här blir så sent att jag istället får hoppas du haft en trevlig helg 😉
  2 Jag tittar aldrig på de här inför showerna då jag inte vill få låtarna och eventuella extravaganta scenshower spoilade men deltävlingarna ses med stor behållning. Just den svindlande tanken man får då man hör vissa bidrag: ”Om det här var den bästa låten hur lät då resten” Tex ”We are vampires (Schweitz) eller varför inte Vodka hey hey hey (Malta)

  1. filmitch:
   2. I år visas det ”bara” videos, ingenting från scenshower/uttagningar och det är kanske bra? Hittills har det varit många okej låtar och två riktiga HÖJDARE! Har redan satt lite pengar på dessa två länder, jag litar på ståpälsen jag fick i soffan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.