Fredagsfemman #223

5. Ska vi göra slut?

Nu är säsong 2 igång av Filip och Fredriks serie om helt vanliga svenska par som är på randen till att bryta upp sina relationer. Om jag tyckte att första säsongen var bra så är det ingenting mot hur säsong 2 startat. Det här är inte bara bra TV, det är OTROLIGT bra TV. Det är så varmt, så genuint och så (tyvärr) annorlunda mot allt annat som visats i denna kategori TV-program. Jag skrev (tyvärr) för jag tycker det är skit att det visas så många program med totala knäppgökar som blir kändisar på kuppen och role models för hur människor ”ska va”. Ska vi göra slut? handlar om människor som människor är i det stora hela runt om i små städer och byar i Sverige och jag tycker det är en ynnest att få följa med in i deras familjer. Tack Filip och Fredrik för att ni är så sjukt bra på det ni gör! Och tror du mig inte, titta på första avsnittet här.

.

.

.

4. Hajfilmslängtan

Efter att ha sett trailern kan jag bara säga att JAGÄRSÅSJUKTPEPP
PÅDENNAFILMSÅDETÄRINTEKLOKT!

 

.

.

.

.

3. Homeland

En självklar, solklar, given plats på veckans lista måste Homeland ha och få. Jag har levt med den här serien under i princip alla mina lediga stunder de senaste veckorna men nu är snart alla fyra säsongerna sedda och jag väntar med spänning på en femte. För det kommer en femte väl? När säsong tre tog slut ville jag inte fortsätta titta, jag var lite…chockad…kan man säga. Carries (Claire Danes) och Brodys (Damian Lewis) kärlekshistoria var ju så himla fin. Vad ska jag se nudå? Kanske ingen serie alls på ett tag. Nattsömnen skulle uppskatta det.

.

.

.

2. Filmspanarträff

Imorgon är det maj månads filmspanarträff och av naturliga orsaker hamnar den ”bara” på plats två denna vecka. Det är nämligen en STOR dag imorgon, det KROCKAR rejält för mig och jag vet ännu inte hur mycket/lite jag kan vara med på träffen. Men det är Jennifer som väljer film och det ska bli spännande, det är hennes premiär, inte som filmspanare men väl som filmväljare.

.

.

.

1. EUROVISIONFINAAAAAAL!!!

Imorgon är det dagen D som egentligen inte är D utan ESC! Eurovisionfinalen går i Globen och det är stor fest i Tele2 Arena alldeles intill och DÄR ska jag vara, precis som så måååånga andra som inte vill och kan punga ut med femsiffriga belopp för att få tag i en biljett på tredje etage med skymd sikt. The Eurovision Party kommer duga alldeles perfekt, det är ändå musik-Europas näst hetaste spot. Och om jag ska gissa kommer nästa års final gå i Paris. Fast det gör inget om Frans vinner, då kanske NÅN högt uppsatt filur fattar att finalen MÅSTE gå i en större arena än Globen eller den i Malmö.

.

.

10 svar på ”Fredagsfemman #223”

 1. Homeland är en riktigt bra serie, trots en del svackor. Säsong 5 gick i USA t.o.m december-2015 och säsong 6 har premiär september-2016

 2. #5. Tyvärr har jag tappat ryggen på de här boysen sen ett par år tillbaka. Nöjer mig numer med att kolla deras ”jorden runt”-program.

  #4 Så Jäkla Pepp!!

  #3. Nu väntar vi ju på säsong 6! Femman gick ju på SVT i vintras!

  #2. Have fun!

  #1 HAVE FUN!!!

  ….och en GO HELG! 🙂

  1. Steffo:
   #3. Och jag som trodde att alla säsongerna fanns på Netflix och att det därför bara var fyra. Vilken bra överraskning att jag trodde fel 🙂
   #1. DET SKA JAG HA!! 😀 😀

   Go helg till dig med!

 3. 5 Reklamtv? haha haha
  4. Oh ja än en sommar förstörd 🙂
  3 Såg första säsongen som var mycket bra men fann att jag gillade det öppna slutet så jag har struntat i resten
  2 hälsa all
  1 absolut 🙂

 4. 1 frågan är om jag någonsin kommer att hämta mig från Ukrainas vinst över Australien jag blev så deprimerad att jag satte på snyftaren Paraplyerna i Cherboroug direkt efter det katastrofala slutresultatet 🙁

  1. filmitch:
   Det blev nog det största antiklimax i modern tid. Herregud, hela Tele2 tystnade, ingen verkade fatta nåt. Känns knepigt att INGEN verkar ha haft Ukraina som riktig favorit och ändå seglar den upp som vinnare. Synd på en i övrigt helt MAAAAAGISK kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.