Fredagsfemman # 23 – Semesterförkovning

5. James Lipton

Såhär i ledighetstider kan det hända att det finns tid att göra sånt som man normalt inte hinner med, titta på youtubeklipp till exempel. Det är inte en fritidssysselsättning som ligger högt i kurs hos mig normalt sett men likväl, det finns mycket skoj att titta på där. Inside Actors Studio till exempel. Den högtravande intervjuaren James Lipton samtalar med alla dom stora filmstjärnorna och regissörerna som vi älskar och det är ofta väldigt intressant. Du kan ju alltid börja här och sen klicka dig fram.

 

4. Läsupplevelser av den högre skolan

Jerker Eriksson och Håkan Axlander-Sundquist har skrivit en kriminaltrilogi som är bland det bästa jag läst på mycket mycket länge. Jag har precis läst ut den sista boken och har panik, jag vill läsa mer men hur hittar jag nåt som är lika bra som detta? Min fällbara mysstol och jag längtar efter fler läsupplevelser.

 

3. Nostalgifrossa

Med lite tur kommer familjen fiska många många timmar under semestern. Min lilla samling av David Cronenberg-filmer på VHS behöver nämligen dammas av, spolas tillbaka och ses på nytt – och jag avskyr att fiska.

 

 

2. Sommarens konsertupplevelse

Dalhalla utanför Rättvik är en av mina favoritplatser i Sverige. Ikväll är jag där, inlindad i filt, förhoppningsvis utan regnkläder, jag slåss med mygg och beskådar Simple Minds. Härligt mysigt ska det bli och jag håller tummen att jag får höra min enda riktiga favoritlåt med bandet: I travel.

 

1. Mitt paradis

Det som inte kan göras på denna strand har inget existensberättigande under mina nuvarande semesterveckor.

6 svar på ”Fredagsfemman # 23 – Semesterförkovning”

  1. Sofia:
   Tack för tipsen 🙂

   Ja, stranden är finfin förrutom att den just nu inte finns. Sjön har stigit med över en meter så det är inte mycket av stranden kvar.

   1. Hallå i blötan? Kom just hem från en vecka i era trakter och hugaligen vad det har regnat… 🙁

    Och, som gammal boknörd var jag ju apselut tvungen att anta tipsrollen och förutom att hålla med Sofia om hennes tips vill jag lägga till Amanda Hellberg som också har skrivit en trilogi (om än ganska löst sammanhållen) som börjar med ”Styggelsen”. Jag vill också tipsa om Carin Gerhardsen som nyss har kommit ut med sin femte deckare i den sk ”Hammarbyserien”, jag tycker hon påminner lite om Kristina Ohlsson som är ett strå vassare i mitt tycke men Gerhardsen stammar från samma mylla som du och jag och skriver lite om det i sin första bok i serien, ”Pepparkakshuset”.

    Har du inte läst Nattfåk av Theorin så hugg den direkt 🙂 den är mycket bra och bäst av hans som har har svajat lite på slutet, dvs de två senaste (tycker jag då…).

    Och Kråkflickan m fl ska JAG läsa, tack för tipset! 🙂

    1. Boknörden:
     Ja….Herregud så mycket regn. Men nu har det varit uppehåll i två hela dagar! 🙂

     Tack för fina lästips! Hammarbyaerien började jag på men jag fick aldrig in nån bra känsla för Pepparkakshuset men gav ändå tvåan en chans men slutade efter halva. Funkade inte på mig tyvärr. Theorin ska jag absolut kolla upp på direkten! 🙂

     Trevlig läsning med Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar. Grymt bra böcker!!

 1. 5: Ja, jag upptäckte också nyligen att avsnitten fanns på tuben. Haha, visst är han högtravande Lipton. Bäst är när han presenterar gästen i början med sin domedagsröst. Var helt säker på att du skulle länka till http://youtu.be/cAx5gsd_J6Q

  3: Ogillade just Naked Lunch men annars låter det som en trevlig sysselsättning.

  2: Jag har varit på Dalhalla en gång då det bjöds på Trollflöjten. Ganska häftig arena får man säga… och regnet slutade 10 minuter innan det började.

  1. Jojjenito:
   Tänkte länka till den först men sen kom jag på andra tankar. Bra intervju annars den där med Stallone 🙂

   Dalhalla är verkligen en magnifik plats! Igår slutade det regna samma minut som konserten började och sen blev det världens finaste sommarkväll och en jättebra konsert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.