Fredagsfemman #234

5. Är det inte lite lama sommarpratare i år?

Är det inte lite otippat att den bäste sommarprataren hittills har varit Kim ”tunghäftan” Källström? Jag har lyssnat på (i stort sett) alla sommarpratare MEN  jag har tvingats stänga av ett program redan efter några minuter pga massivt salivklafs rätt in i micken. Det går inte, jag kan bara inte lyssna på sånt oljud hur intressant manus människan än har. Och att Edward Bloms sommarprat dessutom blev ”censurerat” gör att jag känner ett liiiiitet sting av att Sommar i P1 kanske har överlevt sig själv? Jag gäspar lite lojt och lyssnar vidare.

.

.

.

4. Är det bara jag som börjar längta lite till hösten…..?

Det är varmt, det är soligt, det är somrigt, det är svettigt, det är vackert och härligt och skönt med tunna kläder, utomhusmiddagar, fläktande kvällar, blå himlar, snygga instagrambilder, brunbrända men (quäääääääk, nä inte mina) och solblekt hår. MEN, hur skönt är det inte när hösten knackar på? Allt blir liksom lite lugnare tycker jag. Ingen hets efter att göra saker hela tiden, att hinna med, fasan att kanske missa nån solig dag fast man istället vill sitta inomhus eller kanske – ve och fasa – MÅSTE vara inomhus för att andra plikter kallar än semestermys? Nej, nu säger jag HEJA HÖSTEN, kom igen nu, jag längtar efter dig!

.

.

.

3. Den bästa Beckfilmen there is!

På söndag visar SF ännu en klassiker på utvalda biografer. Denna gång är det Bo Widerbergs….ja jag säger det, ja det gör jag…MÄSTERVERK från 1976: Mannen på taket! Tror du mig inte, låt mig försöka övertala dig genom att du läser min recension. Jag tror fanimej att jag älskar filmjäkeln. Svensk filmhistoria, ett härligt nostalgi-Stockholm, en storartad film, sjukt spännande och Carl-Gustaf Lindstedt som Martin Beck.

.

.

.

2. På onsdag smäller det!!!

.

.

.

.

.

1. Here´s the thing with Alec Baldwin

Det är nåt med den där lyckokänslan när man hittar en ny podcast, eller allra helst en som inte är ny alls (mer än för mig) så det finns en backlog som är ENORM, och jag inte vill göra nåt annat än att promenera/städa/fixa/sitta helt still och hörlurarna i hårdplast känns som mjukplast i öronen och avsnitt på avsnitt slinker in genom trumpeterna och in i hjärnan och det är sånt jävla MYS bara! I det här fallet är det Alec Baldwin-mys jag pratar om. Hans samtals-intervju-podd där han pratar om och med Hollywoods stora namn från förr och nu (personer både framför och bakom kameran) är så intressant och så himla öppet och personligt att jag inte kan göra annat än att tjonga upp podden som en nyårsraket på veckans förstaplats. Heja Alec!

.

.

12 svar på ”Fredagsfemman #234”

 1. 4. Septemberhösten är otvivelaktigt en njutning. Även om skolstart och födelsedagspepp inte längre är relevanta höjdpunkter så kvarstår allt det andra.

  3. Var visas den? Är den slutsåld? Jag förstår inte SF:s hemsida.

  2. Känns som att alla har uthärdat sommarens filmtorka med denna som enda livlina. Allt annat än bred besvikelse skulle förvåna.

  1. Vad som helst för att tvätta bort senaste Alec Baldwin-upplevelsen, The Shadow.

  1. Carl:
   3. Jag tittade nu…. ????? ”Det finns inga tillgängliga visningar”. Hmmmmm. SF borde nog ta sig en allvarlig titt på sin hemsida OCH informationen dom ger ut.

   1. ”Utvalda biografer” verkar i det här fallet vara Göta i Göteborg. Lite snålt tilltaget kan mitt Stockholmscentrerade hjärta tycka.

 2. 5 Trodde Blom var en kvinna med ovanligt gnällig röst först innan jag kände igen honom. Jösses!
  4 Oj oj oj du hade lika gärna kunnat skriva att du ser fram mot att Trump blir president i november. Jag önskar att jag skulle hamna i en Måndag hela veckan loop – nu.
  3 Mycket bra film som tom letade sig in på min topp 100
  2 Jag får vänta ngn vecka, hoppas nu bara att denna film blir bra.

  Önskar dig en trevlig helg

 3. 4: Mja, jag gillar ändå sommaren — man är ledig och behöver inte alltid bylta på sig en massa kläder… Hösten är trevlig men de senaste åren har den främst inneburit en helvetiskt massa jobb. Ungefär som sommaren för din del gissar jag 😉
  3: Tappade faktiskt vid senaste omtitten tyckte jag
  2: Den ska jag däremot försöka klippa på bio
  1: Bättre än Shitter? 😉 https://youtu.be/1Qx8eMJrN5A

  Trevlig helg!

  1. Sofia:
   4. Precis, så år det ju. Och då blir ju hösten ännu ett plus eftersom det lugnar ner sig liiiite 😉
   1. Hahaha!!

   Trevlig helg!!

 4. 5. De sista fem åren känns det som SR fått knöa in diverse folk och annat fä för att få ihop sin tradition.
  4. Nog för att hösten är härlig på sitt sätt…meeeeen lite mer sommar väl…va? 😉 OS också ska ju avhandlas för tusan!
  3. Thomas Hellberg med pappershanddukar på skallen!! 😉
  2. Peppen!!!!!
  1. Faktiskt en av de absolut första poddar jag lyssnade på. Ever. Kan det ha varit…2013? Så tidigt!? Ja kanske.

  Ha en go helgrackare!! 🙂

  1. Steffo:
   4. Ja, men sommaren är ju inte slut bara för att det blir augusti. 🙂
   1. Var det? Och du har inte sagt nåt? 😀

   Trevlig helg!!

 5. har inte sommarpratarna varit ovanligt klagiga i år också? inte kul att lyssna när alla är så :/ Tycker matias varela’s varit bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.