Fredagsfemman #237

5. Shamalamadingdongpeppen

Alltså, jag vet inte om jag är helt ute och cyklar nu men jag har sett trailern till M. Night Shyamalans nya film Split och den känns helt kanon tycker jag. James McAvoy får en hel del att stå i när han spelar en mycket schizofren man som har hela 23 personligheter. Vad tycker du, blir du pepp av trailern? Filmen har inte svensk premiär förrän i januari men trailern kan du kolla in här.

.

.

.

4. Danmarks Oscars-shortlist

Nånting slår mig när jag ser namnen på dom tre filmerna som finns med i Danmarks shortlist för att kunna bli deras Oscarsbidrag: vilket SJUKT bra år det varit för dansk film! Det står mellan Thomas Vinterbergs ”Kollektivet”, Lisa Ohlins ”De standhaftige” (den heter Walk with me på svenska biografer) och Martin Zandvliets ”Under sanden” och jag kan inte heller låta bli att undra vilka svenska filmer det buzzas om i sammanhanget. Är det kört för Efterskalv?

.

.

.

3. Alena

Jag såg entimmesversionen när den gick på TV förra sommaren men nu är långfilmen här! Svälj svensk-film-skepticismen och gå och se den!

.

.

.

.

2. OS-FINAL IKVÄLL!!!

Det är nästan som att häda att inte tjonga upp Sveriges fotbollsdamer på förstaplatsen denna vecka men när du sett ettan förstår du varför. Men ikväll – IKVÄLL – spelar dom OS-final i fotboll och det är STORT, det är MEGASTORT! Slå på TV:n kl 22.30. Vilken kanal törs jag inte sia om för jag har fortfarande inte köpt nån OS-bibel men jag litar iskallt på att Steffo meddelar detta i kommentarsfältet. *blink*

.

.

.

1. MALMÖÖÖÖÖ!!!

Nu har ETT HELT ÅT gått sen det var Malmö Filmdagar förra gången och hur mycket jag än tänker på det så kommer jag bara fram till en enda sak: Hur fort har inte detta år gått egentligen? Vansinnigt fort skulle jag säga, men på ett bra sätt för nu börjar snart årets bästa vecka – igen!

Massor med film, massor med filmsnack, massor med filmmänniskor och en handfull filmspanare, hotellfrukostar, mingeldrinkar, dammsugare och ett filmschema som ska spikas. Härligt, det ska bli så HÄÄÄÄÄRLIGT – eller hur Sofia, Jojje och Henke?!

10 svar på ”Fredagsfemman #237”

 1. 5. Shamalamadingdång får ALLTID en ny chans. Så är det bara.
  4. Dansk Dynamit!
  3. Hrm..
  2. AVSPARK KL 22.30! Be there!!
  1. Härliga tider! 🙂 In i bubblan!

  Go Helg!! 😉

 2. 1. Jaaaaa. Nu är det dags igen. Snacka om lyx att ha en liten semester kvar trots alla är tillbaka på jobbet och det känn som om hösten redan är här med regn och rusk. Det kommer bli bra!

 3. 4. Huh, Under sanden, minsann… Sådana där nationella traumafilmer brukar vara poppis hos Oscarsjuryn. Och så lite krigsnostalgi på det…
  1. Super-yay! 😀

  Ladda helgen, så ses vi

 4. 5 Ja
  4 Ja
  3 Kanske på dvd
  2 Frun tittar och får referera till mig när det är över
  1 Låter som alltid kulsynd att dessa filmdagar inte ligger lite tidigare på sommaren
  Hälsa alla och ha en bra helg

 5. 5. Kanske kan ha få till en comeback. The Visit blev väl rätt uppskattad.
  4. Hmm, nja. Jag har ju faktiskt sett två av tre (Kollektivet och Under sanden) och uppskattade egentligen inte nån, i alla fall inte nåt vidare.
  2. Hu. Blir spännande.
  1. Yay! Here we goooooooo.

  1. Jojjenito:
   5. Ja, The Visit blev inte alls så sågad. Inte som The Last Airbender 😉
   1. *klappar händerna så det svider i handflatorna*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.