Fredagsfemman #244

7 oktober, 2016

5. Söndagfrukosttips

På söndag kl 10.30 förhandsvisar Bio Rio den finfina filmen Jätten som frukostfilm! Det är onumrerade biljetter men vill du sitta på ”min” stol så är den på bakersta raden, nummer 150. (Jätten har vanlig biopremiär nästa fredag)

.

.

.

.

4. Tom Hanks röst

Bara för att.

.

.

.

.

3. Per Ragnars ruskiga närvaro

I kortfilmen Han som ville henne så väl spelar Per Ragnar en pappa som vill dottern….väl. Bara hans blotta närvaro ger mig fan HURVEN, alltså är han inte den mest lysande OCH ruggiga skådespelare nu levande vi har? Det är Ernst-Hugo Järegård-kvalitet på honom! På måndag har den här filmen onlinepremiär (och du kan se den här), den är regisserad av Emil Jonsson som även spelar filmens andra huvudroll. När jag såg filmen och den tog slut fick jag smått panik, jag ville se MER (lite på samma sätt som med Lights out-kortfilmen) och det är verkligen ett BRA betyg!
4/5 kortfilmsfiffiluror!

.

.

.

2. Resten av Sverige

Otaliga är dom mil jag suttit som passagerare i en bil eller kört själv genom Sverige. Jag tycker så himla mycket om allt som är ”resten” av Sverige, alltså det som inte är alla stora städer men det är också en del av Sverige som gör mig lite vemodig till sinnes. Jag vill ju inte bo där, jag blir alldeles tokig vid tanken på att bo ute i ”ingenting” och ändå kan jag bli så förbannad över det faktum att en två innanför tullarna i Stockholm kostar lika mycket som halv by i Norrland. Po Tidholm har gjort en jättefin dokumentärserie i tre delar om just den delen av Sverige som helt riskerar att dö ut. Se den! Gör det bara! Länk finns här!

.

.

.

1. Sennia Nanua

Jag är helt säker, alla som ser The Girl with all the Gifts har sett en stjärna födas. Sennia Nanua gör långfilmsdebut när hon spelar den lilla tjejen Melanie och jag tror att hon får en hel värld att säga både ååååå, aaaaaah och OJ! Imorgon kan du läsa min recension av filmen men fram tills dess kan du ju alltid trava iväg till bion och köpa en biljett. Den har nämligen biopremiär idag!

{ 7 comments… read them below or add one }

Sofia oktober 7, 2016 kl. 12:25

5: Jag hade tänkt se den nästa fredag men den sket sig 🙁
4: If you say so 😉
1: Ska bli spännande att se mer av Sennia. Jag tyckte hon var lite stel, men det kan ju å andra sidan höra till rollen.

Trevlig helg!

Svara

Fiffi oktober 8, 2016 kl. 10:28

Sofia:
5. Hoppas du får fler chanser. 🙂

Trevlig helg till dig med!

Svara

Steffo oktober 7, 2016 kl. 13:00

Trevlig Helg!!!! (och förhoppningsvis icke så förkyld) 🙂

Svara

Fiffi oktober 8, 2016 kl. 10:29

Steffo:
Trevlig helg till dig med (och jag hoppades detsamma men det går inge vidare) 🙂

Svara

Carl oktober 7, 2016 kl. 14:32

2. Man vill ju gärna ha hit en massa trevliga lantisar, men visst är det tragiskt att de tvingas lämna döende bruksorter o.d. Är dokumentärserien deprimerande eller hoppfull?

Svara

Fiffi oktober 8, 2016 kl. 10:31

Carl:
Jag skulle säga att den är deprimerande men förklarande. Nu har jag visserligen inte sett sista delen än (den kommer först imorgon) men det är möjligt att det vävs in lite hopp där. Jag HOPPas det 🙂

Svara

filmitch oktober 8, 2016 kl. 14:07

Per Ragnar är en lysande skådis. Hans Hitlers bordssamtal är ett mästerverk!
Trevlig helg

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: