Fredagsfemman #249

5. Human League

Ikväll är det dags, då ska jag få se ett av mina favoritband från tonåren igen. Förra gången jag såg dom var också i vuxen ålder och det var en bra spelning. Förhoppningsvis blir det lika bra ikväll.

.

.

4. The Fall säsong 3

Gillian Anderson. Jamie Dornan. En duo i sitt esse. Och vilken serie det här är!! Finns på Netflix, det är bara att köra igång från början om du inte redan sitter på tåget för det här vill du inte missa. Säsong tre var kanske inte lika himlastormande som ettan och tvåan men ett måste för att kunna sätta punkt – för alla inblandade.

.

.

3. Lena Dunham

Efter att ha matat fem säsonger av Girls på dryga en vecka måste jag erkänna mig besegrad. Lena Dunham, you did it! Jag som avskydde dom första avsnitten när jag såg dom när serien var ny, jag tyckte bara tjejerna var jobbiga och onödigt nakna och provocerande hela tiden. Det tycker jag inte längre. Jag tycker om dom allihop fast alla är mer eller mindre idioter. Säsong 6, kommer den snart? Abstinensen är rätt tuff kan man säga.

.

.

.


2. Se Martha & Niki på SvtPlay!!

En av årets absolut bästa svenska filmer och en av mina personliga superfavoriter oavsett produktionsland heter Martha & Niki. Jag såg den till min stora glädje på bio men missade du den där (vilken dom flesta verkar ha gjort) så finns det ingenting att skylla på längre. SE FILMEN PÅ SVTPLAY! Här är länken till min recension, här är länken direkt till filmen. Det finns INGENTING att skylla på, klicka bara!!

.

.

.

1. Filmspanarna goes Stockholm Filmfestival

Imorgon är det dags för Filmspanarnas årliga mastodontdag på filmfestivalen. Fyra filmer, fikapauser, middag och mys. Trevligt ska det bli! Hurra!!

.

.

11 svar på ”Fredagsfemman #249”

 1. TV-seriefokus idag. Kul.

  Okey så säsong 3 av The Fall har kommit ut alltså? S1 var bra men slutade i en stor besvikelse, S2 var svagare än S1 och S3 är ännu ett steg ner säger du… Jaja, man får väl lägga den i kön. Det är alltid en lockelse att se klart när man startat. ”Closure” eller vad det nu kan vara… 🙂

  1. Henke:
   Ja, S3 är mycket svagare men den behövdes för att få ett avslut. Det hade dock inte behövts sex avsnitt, hade nog räckt med fyra eller tre.

 2. 2: Bra att du pushar lite extra för Martha & Niki! Den dök upp på TV:n häromkvällen och det var delen från den franska tävlingen — magiskt!
  1: Yay 😉

  Ha en trevlig konsertfredag

 3. 2. Jag skyller på 1.

  1. Bästa tiden på året! Ingen tid för något annat än festivalfilm och att bana väg genom snöstorm och innerstadsslask mot biograferna.

  1. Carl:
   2. Snart är 1 slut och 2 finns förhoppningvis kvar 🙂
   1. Härligt att du tycker det. Önskar jag kunde känna samma pepp inför festivallivet som du gör.

 4. 5 Kanske en liten blänkare över hur konserten var – själv vart jag nöjd över att mina biljetter till D.M i maj.
  4. Här kan vi snacka långbänk. S1 bra S2 mjae och S.3 känns som Sagan om Konungens återkomst – tar aldrig slut.
  hälsa alla och trevlig helg

  1. filmitch:
   5. Här kommer en liten blänkare (för konserten är inte värd mer än så): den var jättedålig. Jag gick efter 50 minuter efter att ha bevittnat erbarmelig falsksång från tjejerna (sådär så det sved i benmärgen) och även om Philip Oakeys röst är supermysig och kanon även live så var det en iskall stämning från scenen. Dom ville inte vara där. Så kändes det.
   Banden bakom var bra dock. Snyggt gjort att det spelades live. Men som helhet, näää, besviken.

   Jag hälsar! Trevlig helg! 😀

   1. Gud vad tråkigt och trist – jag har hört detta från en kompis som såg dem i Lund för några år sedan – han gick också i förtid. Jag hade hoppats att det var ett olycksfall i arbetet. Synd. Vi håller tummarna för Robbie och Depeche 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.