Fredagsfemman #258

5. Är även 2017 Tom Hardys år?

Han har varit med och skrivit manus samt har huvudrollen i HBO-TV-serien Taboo. Han spelar in Triple Frontier mot Channing Tatum. Han repriserar rollen som Mad Max i Mad Max: The Wasteland. Han kommer spela Al Capone i Fonzo, han har en av huvudrollerna i Christopher Nolans nya film Dunkirk OCH han ska enligt uppgift spela Stormtrooper i Star Wars Episod VIII. Mycket jobb blir det och inte alla filmerna kommer ha premiär i år men visst fortsätter han vara en av världens mest intressanta skådespelare?

.

.

.

4. Isabelle Huppert

Idag har Paul Verhoevens nya film Elle biopremiär. Jag såg filmen i måndags och den vevar fortfarande runt i skallen så pass mycket att min text inte kommer förrän nästa helg. Ska försöka samla mig så pass att jag kan prata om den i podden på torsdag först. Det är en komplex film det här, en udda liten fågel och föga förvånande med Isabelle Huppert i huvudrollen är sen sexuellt laddad på dom mest ovanliga sätt. Hon har många strängar på sin lyra och jag har enormt svårt att bedöma vad jag egentligen tycker om henne men INTRESSANT är hon helt klart. Och hon GÅR lika ofta i bild som Tom Cruise springer.

.

.

.

3. Bulla upp frukost på onsdag för DÅ blir det åka av – och långläsning!

Helvete vilken lista jag kommer publicera då. Bloggens i särklass längsta inlägg någonsin. Mustigt, mastigt, viktigt, mäktigt och framförallt, så jävla FULLMATAD med filmkärlek så jag baxnar själv. Herreguuuuud alltså, nu är jag ju superkorkad som haussar upp detta men jag kan inte riktigt låta bli. Jag har jobbat som en DÅRE för att få till detta och nu ligger listjäkeln och väntar på sin lilla sekund i rampljuset. Nu återstår bara att se om nån mer än jag fattar grejen. Haha. Hoho. Hihi.

.

.

.

2. Det roligaste med Assassins Creed

Det absolut roligaste med Assassins Creed (som har biopremiär idag) är Sigge Eklunds intervju med Michael Fassbender inför filmens premiär i England. Maken till skämskudde, alltså herreguuuuud. Vågar du lyssna, klicka här.

.

.

.

.

1. Stockholm Filmdagar

På onsdag smäller det, då är det dags för årets bästa filmiska huvudstadsdagar. I dagarna två kommer jag, ett gäng filmspanare och gräddan av Sveriges filmrecensenter att låsa in oss i biomörkret på Victoria och njuta av filmer som La La Land, Moonlight, Jackie, Gold, Vaiana, Silence och en hel dröööööös andra filmer som har biopremiär inom dom närmaste månaderna. Det ska bli MYS! Bigtajmmys!

.

.

14 svar på ”Fredagsfemman #258”

 1. 5. Låter som att han nått toppen och matar på så man kommer bli ganska mätt. Lite som Ryan Gosling gjorde för några år sedan och slirade iväg till Only God Forgives för att sätta stopp för överetableringen.

  4. Det är klart man gillar henne. Hon har ju varit med i en film av Hong Sangsoo.

  3. Krockar lite med 1. Men är det något som skall kunna konkurrera så är det väl detta.

 2. Så avis på er som får se massa film i veckan (La la land för bövelen), och hade nog kunnat klämma en film om inte min kille jobbade 🙁 men siktar på fika med er på onsdag i nån lucka mellan filmerna! Nyfiken på nr 3 oxå 🙂 trevlig helg!

  1. Cecilia:
   Mysigt att ni kommer med och fikar! Det är ju inte så många och långa pauser men efter film #3 är det middagsbreak tror jag?
   Trevlig helg! 🙂

 3. 5 Ser lovande ut men när kommer Stathams år?
  4 Håller jag ögonen p
  3 Blir kul att jämföra
  1 Ha det bra själv ska jag försöka se A Monster Calls i veckan på kommunbion men jag har en tendens att glömma bort de filmer som visas där.
  Trevlig helg

 4. 5: Stor variation i utbudet om inte annat. Men det ser ut som om det skulle vara dags för en riktigt farlig Capone mao.
  4: Japp, Huppert bjuder alltid på något utöver det vanliga
  3: Säger som Carl… Får satsa på att uppkopplingen funkar på tåget 🙂
  1: Yay.

  Hoppas ni har det bra i gnällbältet

  1. Sofia:
   3. Vi får hoppas på det. Annars ligger väl inlägget kvar även om några veckor om det inte finns tid förrän dess 😉

   Trevlig måndag! Bara två dagar kvar nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.