Fredagsfemman # 27

5. Len Wiseman

Här är en snubbe som 2003 skrev ihop en historia som han kallade Underworld, han regisserade filmen själv och castade en tjej vid namn Kate Beckinsale i huvudrollen. Sen kärade han ner sig i samma Kate, gifte sig med henne 2004, regisserade Die Hard 4.0 och nu är det dags igen att hantera frugan på arbetstid. Total Recall heter filmen och Kate Beckinsale spelar rollen som Sharon Stone spelade i originalet. Som sagt, det kryllar inte av filmer i Lens CV, vad han gör annars vet jag inte riktigt men han känns som en rätt skön glajder och sköna gladjers kan få vara med på min lista dom också ibland.

 

4. Biosnacks

Det här är en het potatis som allt mer ofta hörs ätas i friterad form på biograferna. Skitjobbig mening det där, både till form och innehåll men inte sedan smågodis började säljas och köpas i överdoserade papperspåsar har det låtit lika mycket om biobesökare. Jag undrar om det finns något värre än en biobesökare som klafsande och smackande tar sig igenom en film – gärna tuggandes med öppen mun och inte så sällan snacks som inte bara låter utan även luktar. En gång hade jag med mig en pestomacka på bio och då blev jag tillsagd av en gammal man med käpp. Han tyckte det luktade ”turk” och såg jävligt arg ut. Jag fattade ju att gubben inte hade koll alls på nationaliteterna men jag ville inte ha käppstryk så jag la ner mackan i plasten igen och gömde den i väskan. Sen glömde jag mackan och en vecka senare fick jag slänga den. Väskan alltså.

 

3. Kristen Wiig

Jag vet inte vad det beror på men jag tror att jag älskar henne litegrann. Kan det bero på att hon är fantastisk?

 

2. Handbollslandslaget

Handboll är en av dom bästa sporter jag vet. Jag tillbringar många många timmar i månaden i handbollshallar –  med en kaffe och en chokladboll i näven. Det finns inte många sporter som klår handboll sett ur åskådarperspektiv, det är banne mig hockeytempo på grejerna! Ikväll spelar Sveriges handbollslandslag semifinal i OS. Det är stort, det är kul, det är spänning och stencool underhållning. Fredagsmys när det är som bäst!

 

1. Dejt med Filmspanarna

Nu är sommarlovet över för Filmspanarna, nu är det dags att ses igen. Imorgon blir det bio, middag och filmsnack för alla filmbloggare som vill vara med. Mejla mig om du är intresserad (och inte redan är med i gänget) så mejlar jag tillbaka om när, var och hur.

12 svar på ”Fredagsfemman # 27”

 1. 5. Sällar mig till Sofias ord!
  3. Hon är helt j-vla superhärlig (tips: Alec Baldwins podcast ”Here´s the thing” där han möter olika olika kändisar. Avsnittet med KW är suveränt!)
  2. Trodde väl aldrig jag skulle stå och hoppa framför tv:n till denna ”töntsport”!! 😉 (Ja hos mig är det basket som gäller! Och fotboll!)
  1. Ha det så kul nurå!

 2. 5. Jag har hört en del smått positiva saker om nya TR. Ser fram emot HELA dagen imorgon!

  4. ”Väskan alltså.” Dagens skratt till förmiddagskaffet. 😀

  1. Weeeeee!
  (Någon som såg How i met your mother-avsnittet på tv igår? Höjdaravsnitt!)

 3. 4. Amen. Att ingen dessutom ser skillnad på att gräva bland snackset när det är en ljudlig actionscen eller när det är knäpptyst är minst lika störande.

  Ett litet förslag: Vore det inte kul om någon gång skrev om filmnörderiet som sådant? Typ om ditt eventuella filmsamlande, var du köper filmer ifrån eller andra triviala företeelser. Kanske har jag missat en massa sånt med tiden jag inte följt bloggen. I såna fall får du påminna mig 🙂

  1. dan:
   Fick ett ryck och tittade igenom mitt skräppostfilter (vilket jag aldrig någonsin gjort förut) och hittade tre kommentarer från dig där. Har ingen aning om hur och varför dom hamnat där men nu kommer det svar i alla fall. Bättre sent än aldrig 😉

   Ett litet tvättäkta filmnörderi-inlägg efterlyses alltså 🙂 Ska fundera på saken, det lovar jag. Jag köper inte alls så mycket film längre, det var mycket ”värre” förr, jag känner mig lite trött på att ha en massa materiella ting som måste dammas men jag ska fnula på saken, det kanske dyker upp ett sånt inlägg när du minst anar det 🙂

   1. Haha. Och därför har jag skrivit typ samma kommentar flera gånger i olika versioner just för att de inte ”kom upp” när jag klickade på ”submit”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.