Fredagsfemman #274

5. Fargo. Säsong 3.

Fy fan vad jag hoppas att luften inte går ur detta för starten är EPISK! Jag säger bara FARGO S03E01!

.

.

.

.

4. Dax att credda det som creddas bör

Är det inte dags att istället för att ge vartenda litet bakverk någonsin bakat en egen dag (nu senast Budapestbakelsens dag?!? Wtf??) credda alla dessa små men fullständigt LYSANDE uppfinningar? Osthyvelns dag? Latexfogens dag? Den batteridrivna fotfilens dag? Apple-TV:s dag? Ryggkliarens? Lökhackarens dag? Brödrosten? Pincetten? Take-away-muggen? Skohornet? Infravärmens? Det är dags att vi slutar ta alla dessa uppfinningar för givna. Eller hur!?

.

.

.

3. Nedräkning inför Alien: Covenant

Det är tretton dagar till biopremiären av Alien: Covenant och jag tänker faktiskt uppmärksamma det här på bloggen genom att denna helg och nästa helg se om samt skriva om dom fyra Alien-filmerna som föregått denna. Alien och Aliens i helgen alltså. Lite extra helg-läsning sådär. För att öka peppen lite. Som om maxpuls inte räckte.

.

.

.

2. Filmspanarträff

Imorgon är det maj månads filmspanarträff och jag får inte bara glädjen att träffa my fellow filmspanare igen, jag får även säga hej till Baby Groot – igen. Det var länge sedan jag såg en film på bio två gånger men den här gången gör jag det med glädje.

.

.

.

1. Depeche Mode! Live! Igen!

Jag tror att 94,6 procent av alla mina vänner och bekanta kommer att befinna sig på Friends Arena ikväll när Depeche Mode startar sin världsomfattande Global Spirit Tour just i Stockholm. Jag har svårt att tro att denna spelning kommer klå någon av dom ”gamla godingarna”, typ Music for the masses Tour (Hovet 12 februari 1988, bussresa för mini-me ända från byhålan till storstan) men det är klart jag tar alla chanser jag kan att se dom live. Man vet liksom aldrig när det tar slut. Och när Depeche Mode lägger av dras min musikaliska matta definitivt bort under fötterna. Det här är musiken som hållit mig i handen sedan 1980 när jag inte ens kunde uttala namnet utan trodde dom hette ”Look-after-smoo”. Nu vet jag bättre. Nu vet jag att Depeche Mode uttalas ”husgudar”!

.

.

6 svar på ”Fredagsfemman #274”

 1. 5. Ser fram mot den visuella hedersbetygelsen!

  3. Lysande idé!!

  2. Ha´t kul! Hälsa!

  1. Ha´t kul!!

  Trevlig Helg! (goes without sayin…men ändå!) 🙂

 2. 4: Jag vill i så fall slå ett slag för lyspennans dag!
  3: Är det inte bättre att bara foka på Prometheus så är risken mindre att man blir besviken? 😉
  2: Yay
  1: Ha det så trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.