Fredagsfemman #280

5. Preppar och peppar inför sommarens tema

På tisdag är det tänkt att sommarens tema ska köra igång och sedan hålla i sig ungefäääär lika länge som sommaren, dvs tio veckor. Det här året är temat ett önskemål från en bloggläsare som tycker att jag har en onödigt stor lucka gällande en viss typ av film och det har han helt rätt i. Jag vet också att jag har detta hål på grund av kanske ett liiiiiitet mått av motstånd och det är detta motstånd jag brottas med just nu. Men det SKA gå. Det KOMMER att gå. Jag ska fixa det här, jag är en envis jävel. Samtidigt vet jag ju nånstans att jag med facit i hand kommer bli jättenöjd. Det är inga skitfilmer han ”tvingat på” mig, så mycket vet jag.

.

.

.

4. Skäringer & Mannheimer

Den kanske bästa podcasten i mannaminne är up and running just nu och det får bli mitt rediga SOMMARTIPS till alla som behöver nåt nytt att lyssna på i sommar. Kombinationen av Anna Mannheimer och Mia Skäringer känns på pappret som en produktionsidé från himmelriket och det är precis vad det är. Fy tusan vad dom kompletterar varandra bra, vad dom är skönt utelämnande, frispråkiga, roliga  och kloka!

.

.

.

3. Billions säsong 2

När en andra säsong är bättre än den första fast den första var sjukt bra DÅ är en serie bra! Jag kan fortfarande inte riktigt sätta fingret på exakt VAD det är med Billions som funkar så bra för mig, finansbranschen, hedgefondvärlden, det är inte så jag glider ner i spagat direkt när jag tänker på det. Men Damian Lewis, Paul Giamatti, Malin Åkerman och Maggie Siff är en kvartett som sällan varit bättre än just här.

.

.

.

2. Konsten att maxa sin fritid

Efter midsommar och ett tag framöver kommer det bli en liten inläggsfrekvensminskning här på bloggen. Efter 7,5 år av i genomsnitt ett inlägg om dagen har jag beslutat mig för att minska bloggandet en smula till förmån för en helt NY grej som jag vill lära mig från scratch – och som jag längtat efter att lära mig i över trettio år. Men eftersom mängden fritid är begränsad måste jag dra ner på något för att hinna med nåt annat och nu blir det filmtittande och bloggande som får stryka en smula på foten. Jag har nämligen bestämt mig för att lära mig SPELA PIANO. Ja det HAR jag och ja det SKA jag – äntligen – banne mig!

.

.

1. Filmspanarträff

Imorgon är det dags igen. Juni månads filmspanarträff ackompanjeras av Tompa och en CGI-mumie. Hur ska det gååååå? Bra såklart. Filmspanarträffarna går alltid bra. Vi ses imorgon!

.

6 svar på ”Fredagsfemman #280”

  1. Min pojke har gått musikskola ett par år nu för att lära sig spela . Han är drygt sex år gammal. Jag brukar gå tillsammans med honom. Själv har jag alltid trott att jag varit helt tondöv och obegåvad för musik, men det är ju riktigt kul. Hoppas du har kollat in en bra skola eller lärare som fokuserar på gehör. 🙂

      1. Det låter bra! 🙂 Jag lärde mig en enkel version av Griegs ”Bergakungens sal” på egen hand på piano innan pojken påbörjade sina lektioner, så visst kan t.o.m. en till synes helt tondöv människa som jag göra sånt. Det var ju hans favoritmusik redan när han var typ tre år gammal, så det gjorde jag för att inspirera honom att spela. Men det hans skola (Yamaha) har, och som jag själv tycker är spännande och givande, är en metod att lära sig lyssna och förstå toner så att man på sikt ska kunna spela ett stycke helt utan noter, enbart genom att lyssna och överföra tonerna till pianot. Jag skulle aldrig ha kunnat lista ut de metoder de använder helt själv oavsett hur mycket jag tränat på egen hand. Så på sikt om man vill lära sig spela mera ”på riktigt” så tycker jag ändå att en bra lärare är rätt så bra att ha. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.