Fredagsfemman #292

8 september, 2017

5. På söndag väntar årets fotbollsmatch

Ja det gör den. På Tele 2. I´ll be there.

.

.

.

.

4. Idol!

Alltså jag kan inte hjälpa det men jag tycker Idol-uttagningen är så väldans underhållande. Dessutom, när Idol börjar är det höst och vad är hösten? Hösten är JÄTTEMYSIG!

.

.

.

3. Se Almodovars bästa film på SvtPlay!

Ja, jag sticker ut näsan och säger precis det, jag tycker The skin I live in är Pedro Almodovars bästa film och den finns att se alldeles gratis och reklamfri på SvtPlay till och med 22 september. Så gör det. Bara gört. Här är min recension om du behöver en spark i baken.

.

.

.

2. Twin Peaks är slut – och jag med

Arton avsnitt och lika många gånger har jag suttit med hakan vid knäna i soffan när eftertexterna rullar. Det är nåt magiskt med den här serien, nåt som inte går att ta på. Det är konstigt beyond allt jag kan komma på samtidigt som det är häpnadsväckande nyskapande och roligt. Och härligt. Och så jävla skönt att få se nåt som upprör, som stör, som berör hela hela tiden. Tack för dessa veckor David Lynch. Tack för att du har den hjärna du har och den plattformen att du får göra verklighet av dina drömmar. Inte alla knasbollar får göra det.

.

.

.

1. Mot Malmö och årets filmdagar!

På måndag börjar årets bästa vecka. Semester, tågmys, hotellboende (inklusive världens bästa uppfinning; hotellfrukost), träffa filmintresserade vänner från hela Sverige OCH sitta i en biograf från tidig morgon till sen kväll och se många av höstens kommande biopremiärer. Det är så man får nypa sig i armen en smula. Faktiskt.

{ 6 comments… read them below or add one }

Steffo september 8, 2017 kl. 12:09

5. Eftersom läget är lite tungt i Peking just nu…ligger jag låg på “min” front. Vi har Jönköping borta. Känns..svajigt. Men lycka till på Tele 2. 😉

4. Satans helevetsprogram på en helvetskanal!! 😉

2. Även om man är mysfarbror som Lynch ändå är..och jäkligt suverän sådan för övrigt…ursäktar det inte 18 timmars tråkflum…bara “för att man heter David Lynch”. 😉 Vi behöver prata om det här.

1. Have fun! 🙂

GO HEEELG!

Svara

Jojjenito september 8, 2017 kl. 14:46

3. Har sett ganska många Almodóvar speciellt med tanke på att jag inte brukar gilla hans filmer. Inte denna dock.
2. https://nypdecider.files.wordpress.com/2017/06/twin-peaks-mushroom-cloud.gif
1. Yay! Vi ses. 🙂

Svara

Jojjenito september 8, 2017 kl. 17:26

3.Förtydligande: Just The Skin I Live In har jag alltså inte sett.

Svara

Sofia september 8, 2017 kl. 16:55

3: Jaaaa, tack för tips!
1: Känn mina ogina blickar i nacken hela tiden 🙂 Nä, det är klart ni ska ha det så himla bra. Det brukar ju inte vara så svårt

Trevlig helg

Svara

Carl september 9, 2017 kl. 21:03

5. Ett förortsgäng mot stans andralag är alltså årets match. Jag förstår de som gnäller på Allsvenskan. Men lycka till!
3. Böjd att hålla med.
2. Tomheten när eftertexterna började var skoningslös. Jag vill ha mer.
1. Ses där!

Svara

filmitch september 10, 2017 kl. 11:49

Kastade in handduken efter 9:an. Kollade sista halvan av 18:e avsnittet på stream och läste på Wikipedia och är MYCKET nöjd över att ha sparat ca 9 timmar av mitt liv som jag kan lägga på annat typ Cheaters på kanal 12.
Ha det gott i Malmö

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: