Fredagsfemman #307

22 december, 2017

5. Messiah Hallberg på C More!

Jag är väldigt förtjust i stand-up. Jag går och ser det live så ofta jag kan och däremellan ser jag det mesta och de flesta av alla ”specials” som dyker upp på streamingtjänsterna nuförtiden. En del kan man givetvis stänga av efter en kvart men en del är faktiskt BETYDLIGT roligare och tajtare än jag någonsin kunde tro. Messiah Hallberg på C More till exempel. Jösses alltså. Det här är humor för alla PK-trötta medborgare. Det här är nämligen så över gränsen att till och med jag rodnade lite ibland och vred på mig som en snok framför datorn. Men KUL var det. JÄTTEKUL! 75 minuter riktigt bra stand-up!

.

.

.

4. Skicka ett virtuellt  Game of Thrones-julkort! Bara gört!

Det här med att skicka vykort i faktisk befintlig papprig form har försvunnit mer och mer men det behöver inte för den delen betyda att det inte är mysigt att få ett. Känner du någon Game of Thrones-nörig person som skulle behöva en uppiggande god jul-hälsning från dig? Klicka här så kan du alldeles gratis skicka ett julkort. Charmigt och omtänksamt i en skön mix. Vintern har trots allt kommit nu.

.

.

.

3. Jag är rädd för The Greatest Showman

Ja, jag erkänner det helt utan omsvep. Jag har nämligen sett trailern säkerligen 20 gånger och jag blir gråtmild varenda gång. Varenda! Jag känner därför att det är en film jag bör se alldeles ensam i biomörkret. Jag och en näve pappersnäsdukar. Antingen blir det en kvittrande och snorig hyllning efteråt eller så kommer jag såga den längs musikalnummersknölarna om dom återigen lyckats mixa ihop det enda av värde i trailern. Men….jag troooooor inte det. (Den här filmen har dock premiär på juldagen. Sådär alldeles som den ”ska”)

.

.

.

2. JUL-PEPPEN!

Ja, vafan, klart man är pepp. Det ÄR ju snart jul vare sig man vill det eller ej och då kan man väl likagärna vara pepp? Eller? Vad är bäst med julen? Dagarna innan, oftast. Så passa på att njuta nu.

.

.

.

1. BRON-PEPPEN!

På nyårsdagen är det dags för allra sista säsongen av Bron att köra igång. Sista säsongen. Bra ändå tycker jag, bättre att sluta efter fyra än att vattna ur det så man knappt mindes hur GENIALISKT det var i början. Och Bron IIII heter den. IIII som symbol för att det är fjärde säsongen (doooh!) plus att det är fyra pyloner i Öresundsbron. Och vet du? Jag har fått smygtitta på dom första fyra avsnitten och vad kan jag säga….? Jag kan säga: BÄNKA DIG FRAMFÖR TV:N PÅ NYÅRSDAGEN OCH NJUT AV ATT DET NYA ÅRET BÖRJAR PÅ DET ALLRA BÄSTA AV SÄTT! I alla fall på Svt.

{ 8 comments… read them below or add one }

Sofia december 22, 2017 kl. 05:29

3: Innan du nämnde den på podden hade jag ingen aning om att denna film existerade. Men en Barnum-musikal, hur fel kan det bli? Och Hugh Jackman kan ju sjunga också.
2: Jamen visst är dagarna innan toppen, även om man måste jobba in i kaklet? Tror banne mig jag nästan njuter mer av dem än själva julhelgen 🙂

Ha en bra helg och en riktigt god jul

Svara

Fiffi december 27, 2017 kl. 20:58

Sofia:
3. Inom en snar framtid vet jag hur pass fel det kan bli. Mina förväntningar är fortsatt höga trots att jag läst en del knorr.

Svara

Steffo december 22, 2017 kl. 10:45

God Juuuuuuul!!!! 🙂

Svara

Fiffi december 27, 2017 kl. 20:59

Steffo:
Och Gott Nytt Ååååååår!

Svara

Jojjenito december 22, 2017 kl. 19:51

3. Jag är också rädd för The Greatest Snowman… Showman. Den där trailern (jag har tittat på bägge) är ju relativt vidriga. Jag får vibbar av TV4-Idol och melodifestivalen, vibbar av de dåliga slaget.

1. BROOOOOOON däremot ser jag fram emot, mer än jag insåg.

God Jul. 🙂

Svara

Fiffi december 27, 2017 kl. 21:00

Jojjenito:
1. Söndagar kl 21, en helig tid för svensk deckare och soffmys. Men den här gången börjar den ju på en måndag. 🙂

Svara

filmitch december 23, 2017 kl. 17:00

Jag blev också rädd för TGS då Jens Petterson delade ut en fyra – han och min filmsmak går verkligen inte hand i hand.
God jul på dig 😀

Svara

Fiffi december 27, 2017 kl. 21:01

filmitch:
Spännande, en fyra? Jag hoppashoppashoppas att den är åtminstone hälften så mysig som jag tror den är, då blir jag nöjd.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: