Fredagsfemman # 35 – Filmer som kan vara hämtade ur verkliga livet (om det vill sig illa)

5. Fatal attraction

Ryggradslös gift man vänstrar med psyksjuk aggressiv kvinna. Det kan hända den bäste men det kan aldrig sluta väl, inte för någon inblandad. Inte ens den lilla kaninen klarar sig helskinnad.

 

 

4. Liar Liar

En vuxen man som fabulerar, hittar på sin egen livssanning och som utan att blinka ljuger för barn, det är inte särskilt roligt, inte om det är någon annan i huvudrollen än Jim Carrey. Den här historien har ett lyckligt slut, sånt händer inte alltid i verkligheten. Eller, vad betyder lyckligt förresten? Allt ligger i betraktarens ögon.

 

 

3. Cry Baby

Johnny Depps krokodiltårar har charmat en hel generation, så även mig. Falska känslor i ett trovärdigt ansikte gör sig på film men i verkligheten blir det rätt omanligt.

 

 

 

2. Happy-go-lucky

Att sträva efter att vara glad, snäll, känna harmoni och att trivas med sitt liv,  filmer som handlar om sånt är bra. Nu är inte just den här filmen så värstans sevärd men den har en bra symbolik och fina glada färger på affischen.

 

 

 

1. Livet är en schlager

Det finns låtar som Jag ljuger så bra med Linda Bengtzing, Det gör ont med Lena Philipson och Det blir alltid värre framåt natten med Björn Skifs. Dom är inte så bra tycker jag. Jag sjunger hellre Amazing med Danny Saucedo, Mitt i ett äventyr med Carola Häggkvist och The winner takes it all med ABBA. Eller tittar på filmen.

14 svar på ”Fredagsfemman # 35 – Filmer som kan vara hämtade ur verkliga livet (om det vill sig illa)”

  1. Jag hade nöjet att se Cry-Baby för första gången i mitt liv, och detta på stor duk, tack vare Uppsala Filmstudio. Det var ett riktigt kul spektakel må jag säga, även om kanske en liten tendens till övermättnad infann sig mot slutet. Som att ha smällt i sig en lite för stor gottpåse för lite för kort tid.

  2. Grym lista! klockren skulle jag nästan kunna säga och önskar att julklapps scenen från Adam och Eva (den vuxna med Björn Kjellman) fått en plats på listan.

  3. Ja, en rolig lista och att jämföra film med verklighet är satans kul, eftersom vissa tror att de har så mycket gemensamt. ;P

    Cry-Baby är för övrigt en favorit hos mig och jag skulle kunna kalla den för en av världens tre roligaste filmer i min värld! Suverän film och en av få musikaler som gått hem hos mig (Moulin Rouge, Flickorna från Rochefort och The Wizard of Oz är väl de andra).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.