Fredagsfemman # 49

5. Camila McConaughey

Bakom varje framgångsrik man står en schysst kvinna och garvar arslet av sig. Nej, så är det inte riktigt alltid men för Matthew McConaughey är det så just nu. När Except Fear gav nämnda Matthew Årets Jessica Chastain-award kunde jag inte låta bli fokusera min kommentar på en människa som jag tror har en stor del i hans grymma uppsving i filmbranschen: frugan. Maken till makalös människa har jag sällan skådat! Hon är den naturligt vackraste kvinnan på jorden, hon har spottat ur sig tre barn på fyra år, hon är gift med värsta bästa hollywoodhunken och hon verkar knappt bry sig. Hon är så perfekt att det inte ens går att bli liiiite förbannad. Hon är bara….GRYM! Tror du mig inte? Kolla här.

 

4. Mer pengar till dokumentärfilmer

Det senaste årets uppsving för svenska dokumentärfilmer (Palme, Searching for Sugar Man, För dig naken) har gjort att Filminstitutet satsar mer pengar på denna genre framöver. Guuuuud så bra säger jag! Jättekul och jättesmart och vettigt och spännande och ALLT på en och samma gång. Det är på tiden att dokumentärer och dokumentärfilmare får den uppmärksamhet dom förtjänar.

 

3. VHS-lycka

Jag kan inte nog puffa för VHS:er. Kanske är det mossigt, kanske är det larvigt men nej, jag tycker inte det. VHS:er för mig är som vinyler för riktiga skivsamlare. Det spelar ingen roll att knastrar och svajar och är krångligt med textning och tillbakaspolning, jag älskar´t! Det är liksom att se film på riktigt fast ändå inte på nåt sätt. Givetvis medelst tjock-TV.

 

2. Ryan Gosling

Det är ett tag sedan han syntes på bioduken efter ett ihärdigt 2011 men nu är det dags igen. Nu är det dyra kostymer, plommonstopbilar  och pangpang i Gangster Squad. Inte en typ av film som normalt lockar ner mig i brygga men jag är mutbar med Gosling på duken. OCH Emma Stone ska tilläggas.

 

1. Filmspanarna fyller 1 år!

Det har redan gått ett år sedan svenska filmbloggares gemensamma bebis Filmspanarna föddes. Ett år går fort när man har roligt och vi HAR roligt! Imorgon är det årets första träff och födelsedagen borde firas, tycker ni inte det? Blir det popcorn och skumpa kanske?

7 svar på ”Fredagsfemman # 49”

 1. Amen på #3! 🙂
  Jag har ett helt skåp fyllda med dessa gamla plastiga godbitar. Var värsta ekorren under en tid, innnan DVD dök upp, och samlade som en dåre. En dåre!

   1. Absolut! Den gamla trotjänaren står stadigt i teknikparken! Dessutom lysande att fortfarande spela in på (yes är så omodern att jag fortfarande bandar från tv:n!) när det vankas tex rafllande avsnitt av ”Homeland” eller dylikt…! 🙂

 2. 5: Jag är imponerad över att du ens har koll på vem denna kvinna är…
  4: Vettigt
  3: Amen även här
  2: Ska bli spännande se om jag den här gången också blir biten av Gosling-febern
  1: Yay, klart vi måste fira 😀

  1. Sofia:
   5. Klart jag vet. Har ju koll på kändisbebisar om inte annat 😉
   2. Det kanske blir Emma STone-febern annars? Eller Sean Penn-feber?
   1. Det måste vi! 😀

 3. Roligt att du också har en crush på Camilla M. Först tyckte jag att hon ”bara” var en typiskt överjordiskt vacker tjej som ”hunken-som-inte-är-en-hunk” skulle grabba tag i. MEN hon är ju så cool, massa barn på löpande band, bohemiskt avslappnad stil och det är först när hon kom in bilden som Matthew visade att han i första hand är en skådespelare och inte en surfare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.