Fredagsfemman # 74

5. Paul Rudd

En av världens roligaste och charmigaste snubbar heter Paul Rudd. Han är nästan larvigt bra och han är banne mig bra i allt han gör. Idag skulle Prince Avalanche med honom i huvudrollen haft biopremiär men den verkar vara bortplockad från SF´s repertoar, jag hittar den inte i alla fall. Men det gör inget, ingen kommer sakna den. Jag sågade filmen rätt hårt igår och kanske kan man tycka att denne Paul inte förtjänar fredagsfemman-uppmärksamhet i och med det men JO, det gör han. Se I love you man istället så förstår du. Han borde ha en garanterad plats på listan varje vecka, det där Avalanche-skräpet är snart glömt. Slappin´the base! Jaharå!

 

 

4. Sucken när det bara är pengar som pratar

Nu går The Lone Ranger på biograferna. Jag kan gissa att den går för fulla hus. Jag kan också gissa att väldigt få betalande besökare går från bion med ett nöjt leende på läpparna. Alltså, jag brukar sällan dissa filmer osedda men The Lone Ranger är en sån illaluktande money-talks-produkt att jag tänker fortsätta negga och faktiskt vägra gå och se den. Jag har pratat med en del kids om filmen, den som många av dom beskriver som ”Jack Sparrow har blivit cowboy eller indian eller nåt” och den kommer locka dessa kids som fortfarande tycker att Pirates of the caribbean är det ballaste som visats på TV. Men den är 2 tim 29 min lång. Det finns inte en tonåring som har ro nog i kroppen till att njuta ens av en vitsminkad Jack Sparrow så länge. Tror jag. Men jag vet inte. Det är bara en kvalificerad gissning. Lika kvalificerad som dollartecknen i ögonen på filmbolaget.

 

 

3. Liv Ullman

Hon har ”nåt”, Liv Ullman. Det ”nåt” hon har har hon alldeles av sig själv och hon behöver inte relationen med Ingmar Bergman för att vara någon. Så tycker jag. Fast jag förstår också att utan Ingmar Bergman hade hon kanske inte varit den Liv Ullman vi nu känner till. Hönan och ägget, den ständiga frågan som saknar svar. Kanske går det att hitta svar i filmen Liv och Ingmar – A love story som har biopremiär ( i alla fall i Stockholm) ikväll. Jag är sugen på filmen och jag förstår inte riktigt varför. Vad är hönan och vad är ägget i den ekvationen?

 

2. Ove får mig att skratta

Kan inte nån bara göra film på Fredrik Backmans bok En man som heter Ove? Typ….NUUU?

 

 

 

 

1. Tack för allt LOVEFILM!

I nästan hela mitt filmbloggarliv har LOVEFILM varit min sponsor. Jag har fått och postat hundratals hyrfilmer, jag har fascinerats över deras enorma filmbibliotek och många många gånger har jag hittat filmer som inte går att få tag i någon annanstans. Jag har tyckt om att jag fått låna faktiska DVD-och Bluray-skivor, att jag har kunnat se film ”the old fashion way” utan att streama via datorn. Nu lägger LOVEFILM ner sin verksamhet i Sverige, den 10 juli är sista dagen och med det försvinner nåt som blivit en trygghet för mig. Med en ledsen tår i ögat säger jag hejdå och TACK för allt!

8 svar på ”Fredagsfemman # 74”

 1. 5: Är beredd att börja stämma in i hyllningskören. I de (få) alster jag sett honom har han varit ytterst trivsam.

  4: Visst har du så rätt i tankegångarna om den här rullen.
  Och visst kommer jag att se den….(erkänner)

  Tjipp Tjopp och GO HELG!! (xtra god här då det vankas FEM veckors SEM from kl 16 idag!!!) 😉

  1. Steffo:
   5. Men du kanske ska undvika just Prince Avalanche. Men nånting säger mig att du kommer kasta dig över den när den trillar i din väg 😉

   FEM veckors semester! FEM??!?!! Avundsjukan vet inga gränser men jag är väldigt glad för din skull. Hoppas du får en jätteskön ledighet 🙂

 2. 5 – trevlig skådis
  4 – du har helt rätt men jag säger (av outgrundliga skäl) ”ingen sommar utan Bruckheimer och därmed är jag dömd till evig förbannelse.
  3 – Efter att Tommy Körberg sa ”Liv Ullman gör två roller – med eller utan huckle” har jag alltid haft lite svårt att ta henne på allvar. Det som att Körberg står och viskar i mitt öra ”Huckle eller inte?” så fort hon dyker upp i bild.
  1. Varför lägger de ned? Dålig försäljning?

  1. filmitch:
   4. Vojne vojne. Ser dock fram emot att läsa om den på din blogg vad det lider.
   3. Fan också! Nu kommer jag ju tänka ”Huckle eller inte” när jag ser filmen 😉
   1. Jag vet inte men dålig försäljning känns väl som ett vettig gissning. Det är många som väljer att se film på annat sätt.

   1. 4. Filmen kommer så småningom men först ska jag se trollkarlsfilmen som har premiär idag (tror jag) alltså inte Burt Wonderstone (har redan sett – trevlig liten film). Man o Steel kommer på onsdag.

 3. 2. Hurra, det ska bli film av Ove, jag har läst det på Backmans blogg, stundtals lika rolig (och ibland lite rörande också) som Ove-boken; http://fredrik.cafe.se/

  Hoppas bara att INTE Robert Gustavsson är påtänkt som Ove, Kjell Bergqvist skulle däremot vara utmärkt tror jag. Ingen kan vara så butter och syrlig som han men jag tror han kan få till värmen i Ove också.

  1. Hurra! Hurra! Vilken jättefin nyhet! 🙂

   Jag hoppas nästan att någon helt okänd kommer spela Ove. Eller nästan-okänd. Eller i alla fall inte….Persbrandt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.