Fredagsfemman # 78

5. Skräckfilmssällskap på bio

Vad märkbart många det är som tackar nej till att se skräckfilm på bio. Hur kommer det sig? Blir det FÖR läskigt, FÖR nära, FÖR stort? Är det inte bara supermegahäftigt att bli skrämd framför en stor duk? Sitta och tjoa, hoppa till, börja skratta åt bristen på sina egna nerver? Nehej? Inte det? Hmmmmm.

 

 

 

4. Malik Bendjellouls sommarprogram

Han gjorde Searching for sugar man och han fick en Oscar för den filmen men frågan är om inte även hans sommarprogram förtjänar ett pris av något slag. Engagerat berättat, intressant, personligt. Han har nåt att säga till skillnad från väldigt många av årets sommarvärdar.

 

 

3. Frozen-trailern

Jag såg en trailer på bio häromdagen. Det var strax innan Monsters University skulle börja och salongen var fullsmockad med små människor, såna som helt hämningslöst skrattar högt åt sånt som är roligt. Det var härligt att skåda, härligt att höra och härligt att vara en av dom som skrattade. I vinter kommer filmen Frozen. Här är den fantastiska trailern, den som får mig att faktiskt längta liiiite efter sköna vinterdagar.

 

 

 

2. Torka aldrig tårar utan handskar på DVD

Det var HIV-och-AIDS-utbildning i vardagsrummet häromkvällen när jag köpt Torka aldrig tårar utan handskar på DVD och jag och barnen kröp ner i soffan för en tre-timmars-lektion i kärlek, (o)mänsklighet, orättvisa och okunskap. Det var fina timmar med många intressanta pauser i filmen för att reda ut frågetecken som ”Har dom inte skrivit fel, det är väl ändå 1800-talet det här, inte 80-talet?”, ”Vad gör Björn Kjellman mitt i alltihop?” och ”Hur kan man vara förälder och bete sig sådär jävla illa?”  Men den skönaste kommentaren kom när filmen var slut. ”Alltså, han är ju SÅ lik killen i Känn ingen sorg!” Mmmm. Kan bero på att det ÄR samma person? ”Nääää, lägg av. SÅ lika är dom inte!”

 

 

1. Ä N T L I G E N!

SOM jag väntat, längtat, trånat, dregglat och på sista tiden banne mig räknat dagarna. Men ikväll är det dags, på med 3D-glasögonen utan minsta gnäll och *skvutt* rätt in i Guillermo Del Toros magiska värld bland monster och jätterobotar. Nånting säger mig att just den här gången ska jag lita på magkänslan. Pacific Rim kommer bli The Blockbuster of MY Summer 2013.

8 svar på ”Fredagsfemman # 78”

 1. 5: Är det folk som i vanliga fall inte tackar nej till andra filmer på bio eller skräckfilm hemmavid?
  4: Ivrig sommarlyssnare förstår jag?
  3: Charmigt. Fast det känns mer som en teaser än en trailer, ger ju ingen uppfattning om någon handling.
  2: Ungefär som när Marilyn Monroe blev en Madonna-ripoff 😉
  1: Håller tummarna för din skull. Själv velar jag mellan en bra visning tidsmässigt och en 2D-visning. Men det känns som en gjuten biofilm!

  Trevlig fredag på sig!

  1. Sofia:
   5. Ja, precis, det är ju det. Det är därför jag undrar lite varför…
   4. Ja, jag är en ivrig sommarlyssnare som i år även varit en ivrig stänga-av-sommar-lyssnare. Jag ger pratarna en kvart, är det inte intressant nog så stänger jag av. Det är inte många som passerat mitt nålsöga 😉
   3. Det är sant, tror inte filmen handlar ett jota om det som är med i trailern.
   1. Själv valde jag 3D-visning den här gången. Vill inte se den på alltför liten duk.

   Trevlig fredag 🙂

    1. Sofia:
     4. Ja, kanske lite. Samtidigt har dom sommarpratare som varit bra varit riktigt JÄVLA bra. Så det jämnar kanske ut sig 😉

 2. 5Får ofta gå på skräck själv då det är en relativt impopulär genre verkar det som.
  4Har inte hört en enda sommatpratare än men ska kanske beta av en och annan lite senare på SR-arkivet.
  2Har ej sett
  1kommer att se

  1. filmitch:
   5. Är det inte en populär genre? Du kan ha rätt, det är nog en genre som är mer populär bland hemmatittare än dom som går mycket på bio.

 3. 1. Tror du kommer bli djupt besviken efter att ha sett Pacific Rim. Mer förutsägbar film finns inte. Har recenserat den redan men den innehåller kanske en och annan spoiler…

  5. Jag har fått så många skräckfilmer förstörda av pratande och tramsande ungdomar (särskilt tjejer) så jag ser dem antingen flera veckor efter premiären eller tar någon visning mitt på dagen på en vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.