Fredagsfemman # 83

5. Det goda hotellivet

Idag vaknar jag i Borås. Det var lite fest igår. Det har varit väldigt mycket hotellboende den senaste tiden vilket är attans mysigt. Hotellfrukost är ett förbaskat trevligt fenomen, något jag skulle kunna vänja mig vid. Filåflingor eller en snabb macka i näven på väg till bilen känns otroligt beigt helt plötsligt, likaså fönster utan draperade sammetsgardiner. Hej då Borås, hej X2000, snart ses vi igen Stockholm.

 

 

4. Biosalongsnojjor

Det är intressant det där med människor i grupp och beteenden i biosalonger. Det som retar mig retar inte dig. Det som äcklar mig äcklar inte dig. Det jag får panik för bryr du dig inte ett dugg om. Jag har förstått att det finns en hel del issues att grotta ner sig i och det tänker jag göra, men kanske inte här. Det får nog bli en alldeles egen fredagsfemma av det hela. Jo, så får det bli. Poff, spikat! Så har du nån speciell nojja du vill att jag tar upp – mejla mig!

 

 

3. Roast av James Franco

Snart ska James Franco roastas på Comedy Central. Det känns som en snackis men också som en välbehövlig grej. Jag tror jag ska titta och kanske passa på att ösa lite galla över honom i soffan samt rosta en macka samtidigt. Det gäller ju att passa på.

 

 

2. Börjar Bron 2 snart?

Nu är det september. Bron 2 ska ha premiär i september. När börjar det?  Jag får spunk snart.

 

 

 

1. Jag har fastnat i den damonska vinkelvolten

Just nu skulle jag vilja titta enbart på filmer med Matt Damon i rollistan. Jag har hux flux blivit så fascinerad av honom att jag TILL OCH MED funderar på att se om Saving Private Ryan. Men jag tittar framåt lite också. Till höger är en bild på den gode Matt i en Rutger Hauer-blond frilla från Terry Gilliams nya film The Zero Theorem (här kan du se trailern) och sen är han med i  George Clooneys nya film The Monuments Men (trailer här). Abstinensen kanske inte behöver bli sååå svår ändå. Han är inte arbetsskygg.

10 svar på ”Fredagsfemman # 83”

 1. 5: Hotellfrukostar ÄR trevliga. Särskilt om man inte behöver hasta iväg till jobb direkt efter.
  4: Är det en nojja att vilja ha det någorlunda lugnt och tyst omkring sig?
  3: Undrar om han ändå inte har rätt mycket självdistans. Det känns som det.
  1: Jag har alltid gillat Matt. Men om du ska se filmer där han är med bara en liten stund tycker jag han gör en mer minnesvärd insats i Courage Under Fire.

  1. Sofia:
   4. Om det är en nojja eller ej beror nog på hur du reagerar om det _inte_ är tyst 😉
   3. Jo, han har nog det. Jag har sett honom i en kommande film där han är bortom bra, hästlängder bättre än i Spring Breakers.
   1. Ska kolla in den. Tack för tips 🙂

 2. 5. Borås igen? Då min dotter bor där är jag där då och då. Gillar Pinoccio statyn härligt bisarr.

  4. Har nog en o annan
  3. Et komiskt fenomen jag inte begripit mig på. Då menar jag roasten och inte Franco.
  2 Såg aldrig 1: a omgången.
  1.Alltid stabil verkar vara en trevlig kille.

  1. Filmitch:
   5. Japp. Borås. Igen. Mysig stad, skulle gärna ha fler ärenden dit. Är lite småkär i Grand Hotel 🙂
   2. Du hinner se ikapp dom första avsnitten. Bron är BRA!

  1. Henke:
   Visst är han det – ibland. 😉 Han är svinsnygg i Elysium men han kan i nästa film vara hur beige som helst. Imponerande tycker jag.

 3. Åhå, Borås minsann. Där har jag bott min beskärda del på hotell kan man säga. Där utbildar di boknördar som mig, eller försöker i alla fall. Grand har jag bebott en gång, mkt bra. Scandic ligger på snubbelavstånd från Bibliotekshögskolan så där har jag bott på sistone, jag är gammal och bekväm, jag vägrar lågpris långt bort nu och försöker boka tidigt till bättre pris istället men Grand skulle jag gärna välja om det var något billigare än vad det är :-).

  1. Boknörden:
   Grand är värd sitt pris men ännu mer värt om det – som denna gång – inte var jag som betalade. 😉 Borås är verkligen en mysig stad.

 4. 5: Hotellfrukostar is the shit. Love it.
  4: Se mail. 🙂
  3: Undrar om de kommer driva med hans insats på Oscarsgalan?
  2. Ja, ja, ja, ja. Bron. Börja. Nu.
  1: Va? Är det Matt på bilden? 🙂

  1. Jojjenito:
   5. Och vet du? Grand Hotel i Borås har den bästa hotellfrukosten jag någonsin ätit. Den är freakin´amaaaaazing! (Nutellapannkakor med äpple/kanel/mandel-blandning på. Det funkade.;))
   4. Läst mejl 🙂
   3. Troligen 🙂
   2. 22 september!!!
   1. Japp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.