FREDDY VS JASON

6 december, 2013

Nu är frågan: vem är coolast av dom alla? Är det Freddy Kruger eller är det Jason Vorhees? Vem är läskigast? Tuffast? Starkast? Mesta skräckfilmsikon? Är det ens en tävling?

Det blir lite av en tävling i en film som denna. Det är trots allt The Battle of the Giants. Jasons mamma tvingar honom i drömmen att ta sig till Elm Street, till dom elaka barnen på gatan. Men Jasons mamma är inte Jasons mamma, det är Freddy som i någons mardrömmar kan förvandlas till vem som helst. Läskigt det där. Drömmar. Inte undra på att Terror på Elm Street-filmerna fortsätter vara otäcka i alla tider, det är ju nobelprisvarning på den där grundhistorien.

Om man gillar Terror på Elm Street och Fredagen den 13:e-filmerna så är Freddy vs Jason ungefär lika stort som om man är fotbollsälskare och ser legenderna från VM´94 på Fotbollsgalan. Jag blir liksom varm i bröstet på ett sätt som kanske inte är helt friskt men ändå mysigt.

Det är spännande och blodigt och ja, jag hoppar till några gånger, både nu och när jag såg den första gången. Filmen gör mig liksom inte besviken nånstans. Jag blir glad, upprymd och lite tossig under fotsulorna. Jag vill se mer, ännu mer av Jason men nu är det bara en film kvar på temat. Nästa fredag kommer sista filmen. Uääääääääää *lille-Skutt-tårar*

Originaltitel: Freddy vs. Jason

Produktionsår: 2003

Regissör: Ronny Yu

Jason: Ken Kirzinger

Bodycount: 22 döda

Mest minnesvärda scen: Det finns många. Se filmen vettja.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia december 8, 2013 kl. 13:53

Jag har ett svagt minne av att den här faktiskt var ganska underhållande. Inom sina egna ramar…

Svara

Fiffi december 9, 2013 kl. 08:43

Sofia:
Du minns helt rätt. 🙂

Svara

filmitch december 15, 2013 kl. 13:25

hör o häpna detta är den enda filmen som jag inte sett i franschaisen av ngn dunkel anledning.

Svara

Fiffi december 15, 2013 kl. 16:10

filmitch:
Det går väl att råda bot på det? 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: