GHOST TOWN

I början av 90-talet var Greg Kinnear en ganska ordinär talkshow-värd i USA. Lagom rolig med trevlig uppsyn. Att tänka sig honom som skådis då var rent skrattretande men han har bevisat gång efter annan att det är skådespeleri han ska ägna sig åt för han är riktigt begåvad.

Som bögen Simon Bishop i Livet från den ljusa sidan blev han till och med oscars-nominerad och jag antar att den svenska översättningen av filmtiteln Ghost town syftar på just den filmen: Livet från den andra sidan.

Ricky Gervais är mest känd som huvudrollskaraktären i den brittiska TV-serien The Office och han både ser ut och spelar rätt äcklig där. Tycker jag. Jag har svårt att se det roliga i honom.
I denna film spelar han Bertram Price, en sur jävla människofientlig tandläkare som håller till på Manhattan. Bertram dör men vaknar till liv sju minuter senare och har då fått en helt ny förmåga: han kan se folk som dött och med de människoaversioner han redan har blir det inte direkt bättre nu.

Jag antar att detta ska vara en romantisk komedi, men jag tycker inte den är något av det. Det är en absolut tittbar film, en film som jag glömde bort direkt under eftertexterna och som jag ser det är det Kinnears mysighet som gör att filmen funkar mer än Gervais komiska genialitet som jag då inte är ett fan av.

Gillar man Gervais i The Office så gillar man säkert det här. Jag personligen är mer förtjust i den amerikanska versionen av The Office, den med Steve Carell.

2 svar på ”GHOST TOWN”

  1. Har inte sett den, men såg "Dumpa honom" härom kvällen, efter tips från dig. En 3:a får den av mig. Och fredagen tillbringar jag tillsammans med senaste Barman…
    har du sett "Zigenarnas tiod", förresten ? Är väldigt nyfiken på vad din recension skulle säga om den….

  2. Jaana:
    Senaste Batman ikväll? ÅÅÅ vad härligt!!! Ska bli kul att höra vad du tycker om den.

    Jag har sett Zigenarnas tid. Jag såg den när den var ny och har inte sett den sen dess och nu är det i princip omöjligt att få tag i den. Det känns inge bra att recensera en film jag inte sett någorlunda nyligen, men så fort jag lyckas se den igen så kommer en recension – var så säker.

    Jag tyckte jättbra om den när jag såg den (för hundra år sedan…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.