HOTET FRÅN UNDERJORDEN

13 juli, 2016

När filmåret 1990 listades häromveckan var det många filmbloggare som uppmärksammade denna jättemask-under-sanden-action-skräck-komedi. Jag gjorde det dock inte men jag kände att det kanske var fel, att den kanske borde ha haft en plats på listan. Jag gillar den ju och har sett den många gånger, dock var det ett antal år sedan.

Så när Steffo messade en kväll att han kört igång en återitt av just denna film blev jag hux flux supersugen på att se om den. Sagt och gjort, I did it! Och den ÄR jättebra fortfarande. Den är dock inte SÅ bra att det kan slå sig in på topplistan.

Kevin Bacon och Fred Ward är den manliga lantisduon som harvar sig fram i tillvaron på skitjobb men huvudrollen har väl ändå den där gigantiska masken med många vassa små tänder som gräver sig fram under jorden och sätter skräck i – och dödar! – många i sin väg?

Det är högt underhållningsvärde på den här filmen, den är kul och rätt så läskig ibland. Jag har nämligen inga problem med att fantisera ihop att den där maskjäveln finns på riktigt. Så jag är glad att jag inte bor i ett landskap som är fullt med sand. Alltså typ en öken.

{ 9 comments… read them below or add one }

Sofia juli 13, 2016 kl. 09:09

Jaaa, härlig film! En av Bacons bästa 🙂 Ok, så inte öken och inte vatten… Asfalterad stadskärna är ditt bästa alternativ på djurfronten?

Svara

Fiffi juli 13, 2016 kl. 09:26

Sofia:
Helt klart, även om det finns hundar på trottoarerna, katter i fönstren och råttor lite överallt. 😉

Svara

Sofia juli 16, 2016 kl. 08:14

They are…everywhere… 😀

Svara

filmitch juli 13, 2016 kl. 11:06

Har sett filmen många ggr. Rolig, välgjord OCH spännande lite som en dödlig version av inte stöta golv.

Svara

Fiffi juli 14, 2016 kl. 19:53

Filmitch:
Haha, precis! Man kanske skulle döpa om leken till Hotet från underjorden?

Svara

Michael Yngman juli 14, 2016 kl. 16:30

Jag trodde jag hade sett filmen och började se om den…. trodde jag… Insåg att jag inte alls sett den 🙂 Jag måste ha blandat ihop den med någon annan film, Jag tycker filmen är helt OK, men jag trodde den var äldre än 1990.
Jag tycker också att Bacon och Ward spelar över rätt rejält. Finn Carter gör en bra roll, men det blev visst ite så många filmer för henne. Verkar mest göra inhopp i diverse TV-serier. Jag tycker nog hon förtjänade ett bättre öde.Vapenfetischisterna i filmen är helt underbara i sin undergångsromantik. Hur som helst. Filmen var en positiv överraskning i min bok. Nu undrar jag bara vilken film jag blandat ihop den med 🙂

Svara

Fiffi juli 14, 2016 kl. 19:53

Michael:
Men….vilken film är det du mixtrat ihop denna med? Det är ju jättespännande!! Lova att höra av dig när du kommer på det för DEN filmen vill jag ju också se 🙂

Svara

Anders juli 15, 2016 kl. 04:44

Tremors är nog min favoritfilm och utan tvekan den jag sett flest gånger genom åren. Är väldigt svag för Fred Ward, som alltid är briljant.

Jag är ett stort fav av hela filmserien. Femman som kom ut förra året var kanske en liten besvikelse, men bara sett till hur många gånger jag sett del 1-4 och vant mig vid dom och deras känsla.

Har du sett uppföljarna?

Svara

Fiffi juli 15, 2016 kl. 16:35

Anders:
Hej! Välkommen hit!
Ja jag har sett 1:an, 2:an och 3:an och jag trooooor inte jag sett 4:an, i alla fall inte så jag minns nåt av den. Tycker uppföljarna var helt okej även om ettan är snäppet bäst.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: