IMSE VIMSE SPINDEL

När man tittar på trailern till den här filmen kan man nästan förledas att tro att den är kul. En komedi liksom. Det kanske den är för någon som föder upp fågelspindlar, men inte för mig.

Imse vimse spindel ska väl vara nån form av pilsnerfilmsöversättning av originaltiteln Arachnofobia, höhö, jättekul, men originalet säger betydligt mer om filmen. Det här är en film spindelfobiker helt enkelt inte ska se.

En människa som skriker när det kryper en åttabent varelse över golvet ska hålla sig borta. Någon som inte bara får en LP-skiva under armen vid åsynen av en ”Långben” utan hela plattan The concert for Bangladesh med bland annat Ravi Shankar (från 1971) breder ut sig under skjortärmen ska befinna sig långt från DVD-hyllan. En sån som jag som kastat Gustaf Frödings samlade verk på mängder av spindlar, för att sedan hoppa på boken och sedan inte våga lyfta boken för egen maskin, en sån som jag ska DEFINITIVT inte se denna film.

Arton år gammal stod jag framför en av biograferna i Eskilstuna med premiärbiljetten till Imse vimse spindel i handen och en tuff tjejkompis vid min sida. Fan, jag var rubbad redan då.

Jag var livrädd, det kliade, jag skrek, svettades, hatade mig själv som sagt ja till att se filmen (fast jag visste att det var jag som tjatade dit polaren). När jag såg den igen härom månaden trodde jag att jag blivit vuxen och luttrad och att jag skulle kunna se det komiska i filmen.
Det gick…..sådär.

2 svar på ”IMSE VIMSE SPINDEL”

  1. Visst är den bra. Nu har ju jag inte Araknofobi, men jag måste säga att denna rullen, som jag också såg för några månader sedan, med min yngsta son, tyckte att den var smart läskig.
    En rulle som faktiskt har klarat övergången från "mekaniska dockor-genren" till skuttet in i digitala världen. Med andra ord, den har åldrats värdigt och känns spännande fortfarande. Till och med min luttrade dvd-älskande 11-åring tyckte detta var bra.

    Kul att du gillade den också trots din araknofobiska läggning. 🙂

  2. Ja, den har absolut åldrats med värdighet. Jag trodde nog inte det först när jag såg om den, men jag tyckte inte den kändes gammal alls.

    Har inte vågat mig på att visa den för barnen än. Vet inte om dom ärvt min aversion mot spindlar, men jag väntar ett tag med att testa…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.