INTE FLERA MORD

Nu vet jag SÅKLART att det är en film jag tittar på och att skådespelarna SPELAR karaktärer MEN jag har svårt att tänka mig en mamma och en pappa mer otäcka och iskalla än Niklas Falk och Maria Kulle.

Här spelar dom Margit och Wilhelm Holt och jag får hurven längs hela ryggraden när dom är i bild, fy fan vad som båda kan konsten att spela onda.

En mördad person hittas i en trädgård där nygifta Puck (Tuva Novotny) och Eje (Linus Wahlgren) befinner sig på en liten semester. Tänka sig vad dom lyckas hamna i händelsernas centrum hela tiden va?

Den här filmen lyckades inte dra igång blodcirkulationen nåt nämnvärt MEN precis som när det gäller Beck-filmerna har denna filmserie något odefinierbart mys över sig som gör att filmerna blir sevärda även när dom inte är toppenbra.

Nu har jag sett tre filmer och det är tre filmer kvar. Fullt godkänt medelbetyg än så länge.

Första filmen i filmserien kan du läsa om här.
Andra filmen kan du läsa om här

2 svar på ”INTE FLERA MORD”

  1. Jag tycker också att de är himla mysiga! Men jag begriper mig inte riktigt på Pucks karaktärsutformning; de vill ju ha henne till en stark, drivande och självständig kvinna men hennes roll i filmerna tycker jag mest går ut på att hon typ vaknar på natten, går upp och råkar se något avgörande. Hon snubblar liksom över alla ledtrådar snarare än att aktivt få vara den som hittar dem.

    1. Anneth:
      Du har helt rätt där. Hon framställs som en ”doer” utan att egentligen göra nåt alls. Att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt är ju bara tur 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.