JUST FRIENDS

19 februari, 2015

Det är ingen hemlighet att jag har svårt för Ryan Reynolds. Jag har samma åsikt om honom som många har om Adam Sandler, att han ser smått “efterbliven” ut. Som om han inte är med i matchen, som att det skulle eka tämligen ihåligt om man knackade honom på skalpen.

Men uttrycket “skam den som ger sig” stämmer allt som oftast. Ser jag tillräckligt många filmer med Ryan Reynolds så borde det rimligtvis dyka upp en film där han är duglig. Eller? Borde det inte det?

I Just friends är Ryan Reynolds faktiskt mer än duglig och jag är den första att erkänna det, med glädje till och med. Jag sågar dom som förtjänar det men aldrig per automatik.

Chris Brander (Reynolds) var en storvuxen kille i skolan. Rätt rejält tjock faktiskt. Han hade det inte så lätt med kompisar men han hade en riktig bästis som stöttade honom i vått och torrt, Jamie (Amy Smart). Chris önskan var dock inte att vara “bara” bästis med Jamie, han ville mer. Han var tokkär i henne och bestämde sig för att berätta det för henne på skolavslutningen. Självklart gick det åt helvete.

I vuxen ålder är Chris en snygging, jobbar på ett skivbolag och har koll på dom hetaste kändisarna, alltså koll som i att fixa och dona med dom, barnvakta om man så vill. Han blir satt att “vakta” Samantha James (Anna Faris) samtidigt som han måste åka hem till sin barndoms lilla stad och givetvis har Jamie blivit kvar där, precis som mobbarna och skolans (då) snyggaste sportkille.

Det här är en rolig film. Ryan Reynolds är ROLIG. Han driver med sig själv (även om det såklart står i manus vad han ska säga och göra) och han har en komisk tajming jag inte trodde honom om. Alls. Faktiskt.

En helt okej film om man vill se nåt lagom hjärndött och skojfriskt – och Ryan Reynolds i sitt esse.

{ 4 comments… read them below or add one }

filmitch februari 19, 2015 kl. 21:35

Tackar för tips 🙂 Personligen har jag inte så mycket emot R.R har sett en hel del helt ok filmer med skådisen. Men jag håller med dig angående hans utseende.

Svara

Fiffi februari 19, 2015 kl. 22:40

filmitch:
Det är verkligen alltid roligt att bli överraskad av en skådis på det här sättet. Som Ben Affleck i The Town. Som John Turturro i Exodus. Som Kiera Kn……nä. Där tog det stopp.

Svara

Sofia februari 20, 2015 kl. 20:23

Har gillat RR mycket ända sedan han spelade sig själv i Family Guy. Tyder på en viss självdistans

Svara

Fiffi februari 21, 2015 kl. 09:40

Sofia:
Sant. Jag har bara inte sett den förrän nu 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: