Spotifysommar # 10

Sommaren är slut, i alla fall dom tio veckorna över som jag kallar det.

Jamen jaha, nähä, jorosåatteh, det är en dag imorgon också. Höst kallas det. Ett helt år till nästa sommar. Det känns sådär tycker jag. Trist. Men för tusan, livet går vidare. Med en ny årstid kommer ny musik, nya filmer, nya hyllningar och sågningar.

Sista spellistan för denna Spotifysommar finns här.

PS. Martin, jag fixade din bonusönskning, fast jag la ihop den med originallistan så nu är låtlistan nummer 3 tre gånger så lång. Alltså massor fler coola brudar att lyssna på. DS

Spotifysommar # 9

Att sno från andra kan vara stöld men det kan också vara förädling. Det beror liksom lite på.

Att göra covers kan vara allt ifrån pinsamma försök att låta exakt som originalartisten (men tjäna en hacka själv) till totala superhäftiga nydanade versioner. Veckans låtlista är en samling covers som jag själv tycker är alldeles lyyysande. Vad tycker du?

Här är den, sommarens näst sista spellista.

Spotifysommar # 8

När jag var liten var jag hårdrockare (alltså nu snackar vi riktigt liten). Lite senare lärde jag mig förstå The Power Of The Blipp-Blopp men låtarna jag lyssnade på som flicka sitter fast i benmärgen som vore dom ditsatta med häftpistol.

Veckans låtlista heter alldeles självklart Fiffi on the rocks.

Spotifysommar # 7

Det finns låtar som kanske inte kräver skämskudde men som jag ändå inte är helt stolt över att jag gillar.

Veckans tema handlar om bra låtar med gubbs och kanske inte dom skönaste gubbsen heller.

Här är listan. Enjoy.

Spotifysommar # 6

Nu har halva sommaren gått på ett ungefär. Mängder med finfina kvällar blandas med lite regniga diton och det går att krypa upp i soffan och klämma en film eller två utan minsta dåliga samvete.

Här är spellistan för mina filmiska sommarkvällar. Vilka låtar skulle vara med på din?

Spotifysommar # 5

Har du tänkt tanken nångång, tanken på vem som skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv? För mig är den funderingen både läskig och gurgel-skratt-framkallande. Herregud, vem skulle det vara?

Nu kommer något sådant givetvis aldrig att hända men tankelekar kan vara en ganska lagom semestrig sysselsättning.

Veckans låtlista handlar om soundtrack och inte vilket som helst utan musiken som jag skulle vilja var med i filmen om mitt liv.

Här är listan.

Spotifysommar # 3

Svensk sommar, vad är det? Är det blonda långbenta tjejer i småblommiga klänningar som springer omkring barfota i motljus på en äng av random växande sommarblommor utan minsta rädsla för att kliva på en kopparorm med håret fladdrande i vinden som i värsta Timotej-reklamen och tänderna är nyborstade och kritvita och ögonen osminkade men vackra ändå?

Ja, för mig är det det, bland mycket annat.

För mig är svensk sommar glada tjejer som vägrar stå och posera med surplutande munnar i nåt hörn av Stureplan, för mig är sommar skratt och fulspring över gräsmattor med sköna kläder.

Veckans låtlista heter alltså Svenska sommarbrudar.

 

Spotifysommar # 2

Förutom hjärndöd blockbusteraction på bio och att spela Yatzy på balkongen så finns det inget mer somrigt för mig än att titta på fotboll på TV.

Nu när Bajens spelare inte kan göra ens sina egna mammor stolta och att det denna sommar är varken EM eller VM på TV så väljer jag denna vecka att drömma mig bort, att längta efter ett storslaget idrottsevenemang som antagligen är det enda på jorden som kan hålla mig borta från att se film en hel månad i sträck.

Den andra av sommarens spellistor heter givetvis Fabregas, var är du?

(Ja, jag vet att fotbolls-VM för damer börjar vilken dag som helst och ja, jag vet att det inte är ett dugg politiskt korrekt att erkänna högt att jag inte tycker det är lika kul att titta på som herrfotboll och nej, jag tänker faktiskt inte ändra åsikt i den frågan.)

Spotifysommar # 1

 Trots att det var länge sedan jag hade sommarlov så tänker jag ofta på sommaren som tio veckor lång. Tio veckor av solsken, kräftröd solsveda, cykelturer, studsmattemaraton, gräs mellan tårna, hjärndöd bioaction, sand i skorna, god mat på grillen och jordgubbar med glass.

Varje måndag under dessa tio sommarveckor kommer jag att lägga upp en Spotifylista här på bloggen, en lista som på ett eller annat sätt är mitt soundtrack till sommaren 2011. Ibland kanske den har med film att göra, ibland inte. Ibland kanske du hittar nån gammal goding du förträngt, ibland en du önskar du hade glömt, ibland en som gör dig alldeles glad. Den röda tråden med dessa listor är att dom har med mig och min syn på sommar att göra.

Blir du sugen på att göra en egen lista, kanske till och med samma tema som jag valt? Lägg upp en länk i kommentarsfältet och ge oss andra en chans att lyssna på DIN sommar.

Här är min första låtlista.