KAN DU FÖRLÅTA MIG NÅGONSIN?

Stämmer det här verkligen? Kan det vara möjligt att filmens originaltitel ”Can you ever forgive me?” heter ”Kan du förlåta mig någonsin?” på svenska? Vad är det för grammatik? Låter ju helt bakvänt.

Aja.

Här är det Melissa McCarthy som får äran att medelst hemsk peruk spela den verkliga kvinnan Lee Israel, författarinnan som är mest känd för att ha förfalskat en massa brev och sålt vidare.

Gäsp.

Sen hade hon visst nån gay-polare också, Jack Hock, i filmen gestaltad av Richard E. Grant som mådde ungefär lika pissigt som Lee själv. Både han och Melissa McCarthy är oscarsnominerade för sina roller och jag. kan. inte. förstå. det. Även Nicole Holofcener och Jeff Whitty är nominerade för Best Adapted Screenplay och nej, hur mycket jag än gillar Nicole Holofcener så är detta inte oscarsvärdigt nånstans. Ett högre betyg än en svag tvåa kan det inte bli tal om. Lee Israel känns som en kvinna det är stört omöjligt att tycka om, i alla fall på film.

5 svar på ”KAN DU FÖRLÅTA MIG NÅGONSIN?”

    1. Movies-Noir:
      Jag har nog inte gillat Richard E. Grant i någon roll han gjort. Inte att jag retar mig på honom men han är bara inte någon favorit. Jag ser därför inte ens det braiga han gör här. Men jag är glad för din skull, att filmen blev mer än du trodde. 🙂

  1. Visst är det intressant hur olika man kan uppfatta filmer och skådespelare? Jag förstår precis vad du menar och stöter på många filmer/skådespelare som de flesta verkar hylla, men som jag inte alls gillar.

    Detta är ingen film jag känner att jag behöver se om, men som sagt så funkade den för stunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.