LOOPER

Det känns som att jag är sist i hela filmbloggosfären med att se Rian Johnson´s hitmantidsresa Looper. Det fenomenet i sig stör mig inte nämnvärt, det som stör mig är alla hyllningar jag läst om filmen.

Jag har inte tänkt tanken att jag skulle låta bli, att jag skulle vänta med att läsa för att mina förväntningar inte skulle bli onaturligt höga. Jag har liksom inte tänkt alls och det av en enda anledning: jag hade inga förväntningar – alls  – på filmen. Jag trodde inte att recensioner i någon riktning skulle kunna förändra min syn på filmen eftersom jag inte hade nån syn på filmen.

Kanske var det rätt, kanske var det fel. Jag vet inte. Jag vet bara att nu är filmen sedd och jag har absolut inget vettigt att skriva om den. Jag gillade den inte, inte alls faktiskt och hänvisar istället till mina bloggande vänner som uttryckt sin kärlek för filmen på många olika sätt. Klicka vidare till Fripps filmrevyer, Har du inte sett den, The Velvet Café, film4fucksake, Another Bughunt och Movies-Noir för att läsa om Looper för här sitter jag och känner mig som en deltagare i Gester med gester som ska försöka gestalta ett likgiltigt ”jaså”. Det funkar liksom inte. Jag kan inte. Den är inte dålig nog för att motorsågen ska tas fram. Filmen är bara ett tämligen trist jaså.

21 svar på ”LOOPER”

 1. Du och jag är helt enkelt inte helt kompatibla när det gäller filmsmak. Jag älskade Looper, medan jag inte var lika såld som du på Bitchkram (OK, men någon 5/5 är den absolut inte.)

  Jag vet att du har medhåll när det gäller Looper från Joel. Han gillade den inte alls.

 2. Jag har inte heller sett den, men känner mig ändå lite lockad av trailern. Vi får väl se vad det blir av den. Många har varit positiva, men jag vet inte jag. Har nog samma förväntningar som du, inga direkta över huvud taget.

 3. Jag hade ganska höga förväntningar på Looper, och de infriades väl inte riktigt. Gav den en stark trea förvisso, men det borde varit en fyra med tanke på vad jag förväntade mig och den potential som fanns. Är ändå lite sugen på att se om den så det talar ändå för att den lyckades med något.

  Jag saknade främst en härlig känsla av att bli uppslukad av filmen, vilket jag nog bara kände i någon enstaka scen.

  1. Movies-Noir:
   Mmmmm. Just uppslukad blev jag inte en enda gång faktiskt. Jag vet inte vad jag kan ha missat med filmen, kanske missade jag inte något alls, jag kanske bara inte tyckte om den?!

 4. Jag hade inga förväntningar på Looper alls och hade inte ens sett en Rian Johnson film innan. Känner som du att vad var egentligen den här hypevågen som sköljde in rekordfort för att sen forsa bort ungefär lika fort.

  Tveksamt om nån snackar om den här rullen om 5-10 år tillåt mig tvivla. Hyfsat slätstruken och felfokuserad skulle jag sammanfatta mitt omdöme om den. Hade hellre sett mer av ett vs upplägg (mer av en duell än det filosofiska planet som det nu hamnade på istället) mellan gammal och ung Joe eller att de tvingades samarbeta på ett tydligt sätt.

 5. Jag gillade första halvan skarpt, men andra delen är faktiskt risig. Filmen har falnat, svalnat betänkligt under den tid som gått sedan jag såg den.

  Tack för länken!

 6. Jag har också recenserat den, bättre sent än aldrig 🙂 Den har inte svalnat. Tror nog den blir bättre när den väl kommer på Bluray.

  1. filmitch:
   Missade jag din recension bland länkarna? Förlåt, lägger till den.

   Konstigt att så många säger att den svalnat så efteråt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.