Månadens filmsnällis: Forrest

6 november, 2011

 

 

 

 

 

 

 

Fina fina Forrest Gump blir november månads självklara filmsnällis. Övrig motivering totalt överflödig. Jag bara älskar den här mannen!

 

 

 

 

 

Årets övriga filmsnällisar hittar du här.

{ 13 comments… read them below or add one }

MB4Y november 6, 2011 kl. 20:22

Forrest Gump är en av mina absoluta favoriter. Det görs tyvärr inte sådana filmer idag, men ack så bra den är !

Svara

fiffi november 6, 2011 kl. 21:15

MB4Y:
Det är en sån jäkla jäkla bra film, jag håller helt och hållet med dig. Han är fin Forrest 🙂

Svara

Movies - Noir november 6, 2011 kl. 20:34

Ännu en film jag måste se om, har väl inte sett den på 15 år eller liknande. Får se om jag stör mig på FG som jag misstänkar att jag kan göra…

Svara

fiffi november 6, 2011 kl. 21:15

Movies-Noir:
Oj! På vilket sätt stör du dig på Forrest? Jag har så svårt att se hur han ska kunna vara störande…:)

Svara

Movies - Noir november 6, 2011 kl. 21:26

Jag vet inte riktigt, vissa gånger kan det bara bli så att om alla gillar något kan jag bli lite reserverad och inte svepas med i det hela. Men, detta betyder inte att jag tycker det i det här fallet. Vet att jag gillade filmen när jag såg den, får hoppas jag gillar filmen när jag ser om den bara.

Svara

fiffi november 6, 2011 kl. 21:45

Movies-Noir:
Jo, så kan det vara, speciellt tycker jag att det kan bli så om det är en ny film som ”alla” sett och ”alla” gillar, då kan jag vara tok-skeptisk när jag sen ser filmen. Men Forrest är ju Forrest. Säg inte ett ont ord om honom 😉

Svara

Nin november 6, 2011 kl. 21:12

Den är värmande och rörande, det kan man inte komma ifrån. Enligt mig en perfekt roll för Tom Hanks. Honom har det hänt att jag retat mig på, inte så ofta men det har hänt, dock inte i FG. Stör mig t.ex. på honom som Robert Langdon men då hade jag också höga krav eftersom jag läst böckerna innan jag såg filmen. I Saving private Ryan gick han inte heller hem hos mig. Däremot i Den gröna milen. Ja, så kan jag hålla på…

Svara

fiffi november 6, 2011 kl. 21:17

Nin:
Jag tror aldrig jag retat mig på Tom Hanks även om jag tyckt att en del filmer han varit med i har haft en del övrigt att önska. Men han är en riktig film-mys-farbror i mina ögon (har skrivit om det här: https://www.fiffisfilmtajm.se/anglar-demoner/ – det handlar inte om filmen alls, egentligen)

Svara

Nin november 6, 2011 kl. 21:49

Det var en fin beskrivning av Tom Hanks, film-mys-farbror. kan egentligen inte säga emot men just denna egenskap hos honom gör att han inte platsar i vissa roller, enligt mig alltså. Som sagt så är det inte så ofta jag inte gillar hans rolltolkning men ibland verkar det som filmbolagen vill peta in honom överallt just därför att han är så mysig. Ett fenomen som iofs drabbar många andra populära skådisar också. Han är jättegullig i den gamla filmen Splash!

Svara

fiffi november 6, 2011 kl. 22:10

Nin:
Splash! Ååååå, nu fick jag en liten nostalgikick. Den är ju supercharmig, precis som Big. 😉

Svara

Movies - Noir november 6, 2011 kl. 22:10

Håller fullständigt med dig, Nin. Filmbolagen vet helt enkelt att Tom Hanks namn säljer och då lockar de honom med en massa extra pengar trots att han säkert vet att rollen inte passar honom. Men han är duktig och filmerna blir ju oftast populära så då får det bli så.

Svara

Sofia november 7, 2011 kl. 07:14

Inga invändningar överhuvudtaget vad gäller Forrest som snällis, däremot är filmen en av de där tillfällena när jag är kärringen mot strömmen. Helt ok, men inget wow.

Svara

fiffi november 7, 2011 kl. 08:48

Sofia:
Det är helt okej, jag tycker om dig ändå ;D

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: