Månadens filmsnällis: Prot

På Manhattans psykiatriska klinik befinner sig mannen jag valt ut som maj månads filmsnällis. Prot heter han och säger sig komma från planeten K-pax. Han har kommit till Jorden som gäst för att undersöka både planeten och oss invånare.

Han landar på New Yorks centralstation mitt i rusningstid och det totala lugn han utstrålar i detta sammelsurium av folk och fä visar mig dels att han måste vara en utomjordning OCH att han är en skön snubbe.

Prots psykläkare (Jeff Bridges) och Prot själv (Kevin Spacey) blir vänner och själv sitter jag i soffan och ler. Jag vill också vara kompis med Prot. Jag vill spela schack med honom, jag vill kolla film med honom och poppa popcorn lite för länge så popcornen börjar brinna och jag måste släcka elden i balkonglådan. Jag vill sjunga Singstar med honom, jag vill äta pannkaksbrunch och gå promenader med honom.

Att Prot är en hypersnällis är jag helt övertygad om, precis lika övertygad som att han är ett UFO och att filmen K-pax är en alldeles utomordentligt bra film.

7 svar på ”Månadens filmsnällis: Prot”

 1. Meh… Snäll…och…trist… (jag förutsätter att alla punkter tydligt framhäver mitt ointresse för både film och Prot). Men iofs acceptabel som filmsnällis, det kan jag hålla med om.

 2. Sofia:
  Tycker du han är trist? Vad trist! 😉
  Jag som tycker han är jättefin och genomsnäll 🙂

 3. Tja, du vet väl hur det är — good guys always finish last. Ge mig en rejäl hustrumisshandlare och jag faller som en fura ;D

 4. Jag nominerar James Arness som dog igår till den här kategorin. För han verkar vara en grymt trevlig och snäll person i video intervjuer samt att hans portätt av Zeb Macahan är mer kärleksfullt och familjevänligt än han får cred för!

  Här är ett gammalt inlägg jag gjort om honom med en massa härliga intervju klipp.

 5. Joel:
  Vilken jättebra nominering!
  Jag har precis skrivit klart månadens inlägg men det kan vänta till juli. Ska försöka få ihop något om James inom dom närmsta dagarna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.