ME AND EARL AND THE DYING GIRL

En ung tjej, Rachel, får leukemi. En skolkamrat, Greg, tvingas av sin mamma att umgås med henne för att ”göra henne glad”. Greg har en kompis som heter Earl och dom två tillsammans är ena skönt kreativa och fantasifulla killar.

Utan att ha sett förra årets cancersnyftare Förr eller senare exploderar jag känns den här filmen som en ganska osentimental hipstervariant i jämförelse. Den förra filmen VET jag att jag inte kommer se (hur mycket min dotter än tjatar), den här hade jag inga större problem med annat än en scen som blir riktigt känslomässigt jobbig.

Thomas Mann som Greg, Olivia Cooke som Rachel och RJ Cyler som Earl, alla tre gör jättefina rollprestationer och jag tycker det var väldigt skönt att se unga nya ansikten. Detta tillsammans med snyggt kamera-arbete, fin musik och en kompetent berättad historia gör detta till en B R A film på alla sätt och vis. Kantboll på en fyra. Borde kanske vara en fyra. Fan, är jag snål nu?

Filmen visas på Stockholms Filmfestival.

11 svar på ”ME AND EARL AND THE DYING GIRL”

   1. He he. Nä men jag gillade filmen, tyckte den var helt ok, men den stannade inte kvar särskilt länge i huvudet eller hjärtat. Tycker att Rachels karaktär hade lite drag av manic pixie dream girl-syndromet som jag avskyr (jepp, det är en stor huvudingrediens i t.ex. någons favoritfilm 500 days of summer), samtidigt som själva filmen hade sina kvaliteter som inte går att bortse från. Men varför vill du inte se storsnyftaren A Fault in Our Stars?

    1. Cecilia:
     Därför att jag kommer gråta loss hornhinnorna och jag tänker att jag gärna slipper det om jag kan.

     Men visst vill man ha en ledig dag, en hög med böcker och en skalpell när man sett filmen?

     1. Ha ha, gud NEJ. Jag skulle hellre dö (ursäkta det osmakliga valet av uttryck) än att sitta och karva i böcker. Det får nån annan göra. Du tex? 🙂

  1. Simon:
   Det var nog det som var problemet för mig och anledningen till att den inte fick en 4:a. Jag blev inte så starkt berörd som du.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.