Med risk för att framstå som en total jubelidiot…

…men jag trotsar bättre vetande och behåller min Blogger.

Ni som har WordPress, hur orkar ni? Jag har aldrig varit med om nåt liknande. Hela min fredagkväll har gått och jag inte lyckats med något. Jo, exportera/importera bloggen var simpelt men resten, det som BORDE vara det, HERREGUUUUD alltså!

En bloggplattform så fullkomligt ologisk, med typsnitt som i dom flesta fall saknar å, ä och ö, med mallar som är så enahanda att det inte finns ett enda basic svart att använda, att det behövs tilläggsprogram för att ladda ner typsnitt (och endast två är gratis) och visst förstår jag att allt detta går att fixa om man är en jäkel på programmering men jag är inte det. Jag vill skriva om film, inte fippla med sånt här.

Blogger/Blogspot har många negativa sidor men WordPress har på sex timmar gett mig blodsmak i munnen och hjärtklappning och nej, det beror inte på dom LITRAR kaffe jag bälgat i mig för att hålla skallen fokuserad. Det beror på bloggplattformsidioti och inte på idioten framför datorn. Inte i det här fallet.

Jag vet hur jag vill att min blogg ska se ut och med WordPress är det en omöjlighet som jag ser det. Så jag backar in i mitt lilla bloggergryt och slickar såren för sällan har jag varit med om en mer bortkastad fredag.

Imorgon är allt som vanligt här igen. Hurra!

30 svar på ”Med risk för att framstå som en total jubelidiot…”

 1. Joel:
  Det KAN bero på att människan är vanedjur också, i alla fall om jag pratar för mig själv. 🙂

 2. Jag är beredd att hålla med Joel 🙂 Å andra sidan har jag ingen direkt erfarenhet av något annat än WP.

 3. Asch, vad synd, krångel är ju aldrig roligt. Jag testade att lägga upp bloggar på både Blogger och WP innan jag körde igång. WP var absolut mer styrt men eftersom jag inte hade en särskilt tydlig vision och lyckades hitta ett tema som tilltalade mig var inte det något större problem. Det som blev Bloggers fall var att jag i alla fall aldrig lyckades klistra in text i editorfönstret och att skriva rakt in där funkar bara inte.

  WP har för min del aldrig strulat och varit föredömligt självinstruerande men så har jag aldrig försökt att importera en hel blogg heller…

 4. Haha. Ja håller med Joel här. Jag började med WordPress och skulle nog inte lyckats med något annat idag.

  Men det är väl lite så att det man en gång vant sig vid sätter sig djupt.

  Borta bra men hemma bäst. 🙂

 5. WordPress.com är rätt begränsat i jämförelse med självhostad WP. Då finns det i stort sett obegränsat med teman.

 6. Nova:
  Jag hade antagligen tyckt som både du och Joel om jag börjat med WP istället för Blogger.

 7. Sofia:
  Jag är glad att WP funkar så pass bra för dig och alla andra som fått kläm på det och jag tycker det är synd att Blogger inte kan få till dom där sista bitarna som skulle krävas för att allt skulle funka perfekt. Men just nu är jag sjukt trött på krångel så jag tar lite semester från sånt bloggfix ett tag. Kanske blir nya tag så småningom. Vi får se 🙂

 8. Plox:
  Du har helt rätt i din sista mening PLUS att gräset kanske inte alltid är grönare på andra sidan 😉

 9. Joel:
  Den grejen har jag läst mig till och det låter ju superbra MEN jag lyckades inte infoga WP via mitt webhotel fast det stod alldeles jättetydligt ATT det skulle gå och HUR man gjorde. Jag måste vara dum i hela huvudet.

 10. Du är inte dum i huvudet. Jag fick ladda upp WP programvaran via ftp för att extrahera den har jag för mig. Om du vill byta till självhostad WP hjälper jag dig gärna. Du skulle kunna göra underverk med den typen av motor.

 11. Jag är så klart all in på wp (iaf efter mina erfarenheter med wp.com) och tycker det är synd att du inte fått det att fungera. Men gör gärna ett nytt försök när andan och lusten faller på.

 12. Joel:
  Självhostad WP är det jag vill få till för jag vill att bloggen ska se ut EXAKT som JAG vill, inte som dom förinställda mallarna jag tvingades välja mellan när jag fipplade i fredags. Jag är tok-anal på det viset. 😉

  Vet du hur man gör för att få till det och har tid över nångång får du mer än gärna hjälpa mig. 😀

 13. addepladde:
  Jag vill ju få till det med WP men jag vill inte göra det om det inte går att få bloggen att se ut som jag vill. Då är det inte värt det 🙂

 14. Jag förstår inte riktigt. Du kan få bloggen att se ut i princip hur du vill. Hur vill du att den ska se ut? Kanske när vi båda får tid i framtiden kan jag titta på det. Om(?) du får lust igen att ge dig på WP….

 15. D-RL:
  Om jag "bara" har en wordpress.com-adress så går det inte att hitta en mall som går att göra om till mitt nuvarande bloggutseende. Nu vill jag ha WP till min egen domän och då förstår jag att jag kan få den att se ut hur jag vill MEN jag lyckades aldrig ladda ner programmet som behövdes till rätt ställe.

  Jag är inte så haj på sånt som ligger bakom själva ytan och ska jag ge mig på WP igen så kommer jag endast att göra det med hjälp av någon som verkligen kan, för jag ENSAM är inte rätt person att fixa det här ;D

 16. Joel:
  Någon dag när jag är helt ledig och kan superfokusera ska jag prova att ladda upp det där igen. 🙂

 17. Testar att kommentera jag tycks inte kunna kommentera via google idag.

  Varför kan jag inte kommentera via mitt google konto? Fattar inte hur ni satar som har blogspot/blogger orkar med egentligen?

  Det här är den andra bloggen jag inte kan kommentera ordentligt på idag.

  /Joel Burman

  24 maj 2011 19:37

 18. Joel:
  Det känns som det är bra om jag väntar ytterligare någon dag med att lägga upp The fast and the furious-recensionen. Vill ju inte att du ska få hjärtflimmer 😉

 19. har wordpress och det funkar ganska bra men då jag är amatör så misstänker jag att inte nyttjar alla funktioner fullt ut. Att ens flytta min blogg till en annan plattform är för mig en vansinnig tanke, troligtvis skulle hela faderullan försvinna någonstans ut i cyberrymden.

 20. filmitch:
  Det är ju precis det sistnämnda jag är rädd för när jag håller på och grejar med saker jag egentligen inte kan hantera 😉

 21. För övrigt passar den här rubriken bättre på The Fast and the Furious recensionen hahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.