Michael Clayton

27 augusti, 2010

Smarta thrillers växer inte på träd, det gör dom verkligen inte. Därför blir jag lite glad när jag börjar titta på Michael Clayton.

Bara efter nån minut kommer jag in i thrillerkänslan och dom första tio minutrarna är ett garnnystan av lösa trådar som jag egentligen inte fattar ett jota av och detta till ljudet av störtskön åka-bil-på-natten-musik med en George Clooney i huvudrollen som har mer kajal än vanligt runt ögonen.

Som sagt, George Clooney är Michael Clayton. Han är ”städare” på en stor advokatfirma, han fixar snabba lösningar på trubbel, han har koll, han har dom rätta kontakterna. När hans firmakollega Arthur (Tom Wilkinson) gör bort sig på diverse olika sätt när han jobbar med en av firmans allra största klienter får Clayton uppdraget att få fason på Arthur, att tysta honom då han kommit över en del graverande information om nämnda klient.

Men, som sagt – igen – det är ett garnnystan där ingenting är varken självklart eller enkelt och trådarna är många och ibland rätt lösa.

Det går inte att vara trött och titta på Michael Clayton. Inte sömnig heller. Det gäller att hjärnan är tipp-topp-pigg och fräsch, det underlättar om man sitter rak i ryggen och helst då inte i soffan utan på en hård pinnstol utan armstöd och är det nån gång Red Bull har existensberättigande (förutom tillsammans med Jägermeister på krogen) så är det nu och med fördel intravenöst.

Michael Clayton är en bra film, inget snack om den saken. Men jag tycker det är nåt som fattas. Det är nog det där berömda ”det” eller så är den helt enkelt FÖR smart för mig.

{ 11 comments… read them below or add one }

addepladde augusti 27, 2010 kl. 13:23

Det är nog "det" som saknas. Upplevde lite samma sak och så dumma kan ju inte vi båda två vara. 🙂

Svara

f i f f i augusti 27, 2010 kl. 14:35

addepladde:
Haha. Jo det kan vi nog.
Men det är skönt att inte känna sig så ensam i alla fall 🙂

Svara

Sofia augusti 27, 2010 kl. 15:35

Jag sällar mig till skaran — kändes som ett "jaha" i slutänden.

Svara

rjfilmblogg augusti 29, 2010 kl. 06:52

Har köpt denna film nyligen och ska plasta upp den vilka dag som helst nu. 😛

Svara

rjfilmblogg augusti 29, 2010 kl. 06:52

vilken*
Äsch, stavfel.

Svara

f i f f i augusti 30, 2010 kl. 05:31

Sofia: Tänk att vi tyckte lika om den här. Det trodde jag nog inte.

Svara

f i f f i augusti 30, 2010 kl. 05:33

rjfilmblogg:
Ska bli kul att se vad du tycker om den.
OM du tycker om den 🙂

Svara

Sofia augusti 30, 2010 kl. 05:38

Förvånad över just Michael Clayton eller generellt? Jag upplever att vi rätt ofta tycker likadant… Just när det gäller MC hade den nog blivit lite för hajpad för min del, förväntningarna var för höga. Hade man sett den helt opåverkad hade kanske omdömet blivit mer positivt

Svara

f i f f i augusti 30, 2010 kl. 05:52

Sofia:
Över Just Michael Clayton. Jag tänkte att du nog är way off me i smarthet och därför fattar filmen på ett annat plan än jag. Men se, jag hade fel och min självkänsla niger och bockar ;D

Svara

Sofia augusti 30, 2010 kl. 13:25

Hahaha, ja då får väl min självkänsla göra detsamma… Det kan behövas, du skulle bara veta hur den reagerar på dina recensioner 😉

Svara

f i f f i augusti 30, 2010 kl. 19:04

Sofia:
Jag hoppas att den inte reagerar alls. Jag hoppas att den är alldeles nöjd med sina egna 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: