Nytt tema varje måndag hela sommaren: Serietidningshjältar på film

 

 

 

 

 

 

Att jag är väldigt svag för tecknade hjältar som överförts från serietidningsform till vanlig spelfilm är ingen nyhet för dig som följer min blogg regelbundet. Jag får handsvett och hjärtklappning av MARVEL-loggan, en del av mitt hjärta tillhör för alltid David Banner och jag skulle mycket väl kunna ha serietidningsframsidor som tavlor på varenda tom väggsnutt hemma.

Fram tills nu har jag skrivit om Iron Man, Iron man 2The dark knight, Thor, The Green Lantern, X-men: First class, Captain America och The Avengers men nu kommer det alltså en filmrecension varenda måndag ända tills höstlöven börjar falla (eller det åtminstone blir september) i just den här lilla superhärliga subgenren som jag kallar serietidningsfilmer. Hjältarna kommer radas upp som ett färgglatt pärlhalsband och trots att kvalitéerna på dessa filmer ibland har en hel del i övrigt att önska så är det helt perfekta filmer för en regnig sommardag.

För dom finns. Regniga sommardagar alltså – OCH serietidningshjältar för den delen. Det kryllar av versioner och jag ska försöka hitta ett axplock som av en eller annan anledning är värda att nämnas.

Så…på med trikåerna, ta fram kroppssminket och ge din barnsliga sida en chans. Nu ska världen räddas och det med hjälp av tecknade figurer! Om en liten stund kommer sommarens första recension. Hänger du med?

6 svar på ”Nytt tema varje måndag hela sommaren: Serietidningshjältar på film”

    1. Henke:
      Schemat är inte helt spikat än men jag kan försöka plita ihop ett mejl med filmerna som är klara om du vill.

  1. Roligt mkt roligt då jag gillar denna genre även om jag kanske är mer förtjust i orginalen dvs de tecknade serierna. Jag har en liten lista på gång med anknytning till ditt tema men den får ligga och gro ett tag.

  2. Ohh, roligt! Ett föredömligt lättsmält sommartema måste jag säga. Hade du tänkt läsa något också för den typen av jämförelser? Eller lämnar du det åt filmitch?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.