BACK TO THE 80´S: POLISSKOLAN (1984)

.

.

.

Det fanns inte tillgång till riiiiktigt lika mycket film under min uppväxt i byhålan som det gör nu. Jag tror dessutom att vi var sist på gatan som köpte en VHS-bandspelare. Jag kan därför säga att när videon väl kom till byn och det gick att KÖPA sig EGNA filmer som man kunde se när man ville (en sån ofattbar LYX!) så blev det en hel del tittande, dock var det bara ett fåtal filmer som snurrade eftersom en köpfilm kostade lika mycket DÅ som en Blu-ray gör idag och pengarna är som bekant aningens mindre värda nu.

Polisskolan var i vilket fall en av våra köpefilmer och jag tror stjärnstopp är ett bra ord för att beskriva hur många gånger jag sett den. Mahoney, Hightower, Karen, Harris, Lassard, George Martin och Sergeant Callahan-med-tuttarna blev mitt sällskap många eftermiddagar efter skolan och nu när jag ser om filmen hamnar jag liksom i Oboy-och-gummilimpa-med-Port-Salut-ost-mode igen och jag tror att filmen vinner på det även nu. Man ska inte undervärdera nostalgikryddan, den är som grillkrydda på tveksam potatismos på´t ungefär.

Jag tycker Polisskolan är en rolig film. Jag tyckte det då och jag tycker det fortfarande. Jag fnissar en hel del även om hela dialogen sitter i ryggmärgen. Jag tycker den har ett (jämfört med en hel del av nutida komedier) smart manus och jag tycker filmen har (jämfört med en hel del nutida komedier) en hel drös av sköna, välskrivna, udda karaktärer -faktiskt även kvinnliga. Och sen gav filmen Blue Oyster Bar ett ansikte, icke att förglömma.

Temat heter Back to the 80´s och idag kommer två inlägg till om filmer från 1984, ett kl 12 och ett kl 18.

10 svar på ”BACK TO THE 80´S: POLISSKOLAN (1984)”

 1. Hahaha vilken film, vilka dårar. Man behöver ösa på rejält med nostalgikryddan för att den anrättningen ska smaka bra nu för tiden.

  Tror dock inte att den klarat sig så bra idag…

 2. Av någon anledning såg jag tvåan många gånger när jag växte upp. Förmodligen för att den fanns hemma på VHS. Den kom väl ’84 så det var nog anledningen. Det var nämligen då min bror började ha en stor samling filmer.

  Har inte sett denna eller tvåan på väldigt länge dock. Tyckte väl aldrig de var jättebra, men underhållning för stunden var det.

   1. Movies-Noir:
    Verkligen underhållning för stunden men riktigt rolig underhållning – tycker jag. Men som vanligt – och speciellt när det gäller komedier – så är det väldigt personligt vad man skrattar åt. Polisskolan funkade konstigt nog fortfarande på mig, trodde inte riktigt det 😉

  1. Captain Charisma:
   Jag minns även tvåan som riktigt rolig, sen blev det ganska utvattnat. Tror dock att jag avstår från omtitt av dom andra filmerna, första filmen räcker bra 🙂

 3. I min familj skaffades det videobandspelare lagom tills jag flyttade hemifrån för att börja på universitetet. Jag hade en svår uppväxt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.