PSH-helg: Jack goes boating

19 mars, 2011

Det här enkla men fina kärleksdramat är Philip Seymour Hoffmans debut som regissör.

Att det är en teaterpjäs från början är ganska lätt att känna då i princip hela filmen kretsar kring fyra personer och handlingen är väldigt enkel. Jack (PSH) är ofrivilligt ensam. Det känns som han varit singel i alla tider. Han vill inget hellre än att träffa någon och när kompisen Clyde (John Ortiz) bjuder in honom till en blind-date med frugans (Daphne Rubin-Vega) arbetskamrat, den blyga och lika ensamma Connie (Amy Ryan) slår han mental knut på sig själv.

Dejten är lite stel men det går ändå bra och när den är slut berättar Connie att hon gärna skulle vilja att dom åkte en båttur i sommar (dejten är mitt i vintern). Jack tar henne på orden men det finns ett problem som måste lösas innan dess: han kan inte simma.

Det finns ingenting som Jack inte skulle göra för att få Connie att vilja ha honom, samtidigt gör hans bästa vänner det bästa dom kan för att förstöra sitt eget förhållande. Lögner, otrohet, skrik och gap och Jack förstår ingenting.

Jack goes boating är fin och mysigt skruvad liten parentes i filmhistorien. Inga stora gester, inga stora ord, bara fyra individer som visar sin osäkerhet på fyra olika sätt. Spännande i all sin enkelhet.

 

 

 

 

PSH är sunkig, han är skönt tjock, han har dreads, han är svår men outsägligt charmig med sina mascarasvarta ögonbryn och nervöst harklande. Ingen behärskar denna typ av roller som han. Ingen!

{ 6 comments… read them below or add one }

addepladde mars 19, 2011 kl. 10:16

Ah, den här verkar ju riktigt intressant! Har inte hört något om den innan.

Svara

f i f f i mars 19, 2011 kl. 14:02

addepladde:
Mmm, den här skulle mycket väl kunna vara en addepladde-independent-film 🙂

Svara

filmitch mars 19, 2011 kl. 19:54

Oj denna har jag missat och då har jag ändå ganska bra koll på PSH karriär. Ske definitivt kollas upp. Tack för tipset 🙂

Svara

f i f f i mars 19, 2011 kl. 20:16

filmitch:
Varsågod 🙂

Svara

Sofia mars 20, 2011 kl. 10:31

Tja, man kanske skulle testa den här, PSH är ju som bäst när han får vara nervös och svettig 😀

Svara

f i f f i mars 20, 2011 kl. 15:38

Sofia:
Och skitig, ensam och lite småäcklig. Så testa på du 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: