RED HILL

29 juni, 2013

En av dom allra roligaste upptäckterna med Twitter var när jag började följa Sylvester Stallone. Satan, det var häftigt! Det är förresten fortfarande häftigt och framförallt är det en svindlande tanke att veta att han sitter där med sin mobil i sin kralliga näve och försöker få till sköna tweets precis som oss andra. Att han skriver som han pratar gör det bara ännu coolare. När han tar i skriver han med STORA BOKSTÄVER så det är superlätt att höra hans röst genom orden.

För ett par månader sedan började han läcka info kring filmen Expendables 3. Det twittrades om Wesley och att han ”calling SEAGAL this morning”. Sånt gör en sån som jag alldeles lycklig. Direktinfo från källan. Inga mellanhänder. Bara…stort!

Sen kom tweetet angående regissören. Stallone  skrev ”The director is an Aussie….” och genast kom det gissningar. Snubbar twittrade in förslag på Phillip Noyce, Russell Mulcahy, Paul Hogan (!?) och Greg McLean. Självklart kunde jag inte hålla mig. Jag måste ju svara.

”Jane Campion? ;)”

Jag vet, det är inte snyggt att skratta åt sina egna skämt men jag tyckte banne mig jag fick till det där. Hade det inte varit spännande om Jane Campion regisserade Expendables 3? Kom igen, säg inte att jag har fel, det hade varit ett filmhistoriskt mirakel om detta skett och en milstolpe i actiongenren. Jag fick självklart inget svar på mitt tweet men jag VET att han läst det, att han tänkt tanken att nåt miffo med flätor och hundnamn gissade på Jane Campion och måste vara efterbliven. Det är stort. För mig är det det.

Hur kom jag då in på detta här och nu? Vad har Red Hill med stallonetwitter att göra? Jo, jag ska berätta. Patrick Hughes är den gemensamma nämnaren. Han har regisserat kortfilmen Signs (finns att se på youtube, klicka här), han regisserade Red Hill och det är alltså han som är ”the aussie” som ska regissera Expendables 3. Ingen Campion alltså men väl en ung snubbe som Stallone handplockat och uppenbarligen tror på. Klart jag måste hyra Red Hill och se vad det är för tjomme och vad det är för film som imponerat så på min stora favvis.

Red Hill är en modern variant på spagettiwestern med skådespelare som pratar med australiensisk brytning. Ganska flyhänt filmat (flyhänt är ett bra ord, det är också ett ord jag inte kunde innan jag lärde känna Sofia), filmen känns ganska fräsch och lätt trots att jag vet att den är motsatsen – precis som yoghurtglass.

Fast jag säger nja. Jag röstar fortfarande på Jane Campion.

{ 10 comments… read them below or add one }

Captain Charismas Filmblogg juni 29, 2013 kl. 10:09

Undervurdert film, elsket denne. 🙂

Svara

Fiffi juni 30, 2013 kl. 14:04

Captain Charisma:
Där har du nåt gemensamt med Sylvester Stallone 🙂

Svara

Movies - Noir juni 29, 2013 kl. 13:46

Såg faktiskt Red Hill på SiFF 2010. Visste inget om den, men den lyckades väl inte direkt övertyga. Har för mig att den var klart bättre under första halvan än andra. Runt en stark tvåa blev betyget till slut.

Svara

Fiffi juni 30, 2013 kl. 14:05

Movies-Noir;
Håller helt med dig, första halvan är betydligt bättre än andra. Jag tyckte filmen kändes väldigt lång men det var den ju inte.

Svara

filmitch juli 1, 2013 kl. 10:39

Jag instämmer helt – bra första halva och tappar sedan. Tänk om namnet på regissören hade varit von Trier istället. Combon Stallone – von Trier hade fått mig att köa för biljett redan nu.
http://filmitch.wordpress.com/2010/12/21/red-hill-2010-australien/

Svara

Fiffi juli 1, 2013 kl. 13:27

filmitch:
Haha, skön kombo! Håller med!

Svara

Sofia juli 1, 2013 kl. 14:39

Roligt att jag har kunnat bidra. Nu får jag väl bidra ännu mer genom att hålla tummarna å dina vägnar för Expendables 3 (jag har _fortfarande_ inte sett ettan, skäms på mig). Haha, mötet mellan Stallone och Campion skulle jag absolut betala för att se!

Svara

Fiffi juli 1, 2013 kl. 15:38

Sofia:
Du kanske kan vänta in trean också och köra ett tre-om-en-tema istället?

Vore det inte häftigt att se Stallone i nåt påkostat kostymdrama? 🙂

Svara

Sofia juli 2, 2013 kl. 15:05

Du tror att jag skulle överleva tre Expendables på raken? Stallone som Henry VII — han skjuter sina fruar istället för att hänga dem 😀

Svara

Fiffi juli 2, 2013 kl. 16:58

Sofia:
Det är klart du skulle överleva, du kanske till och med skulle njuuuuuta 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: