REMEMBER ME

Med någon annan kille än Twilight-Robert Pattinson som omslagspojke hade jag sett den här filmen för länge sedan. Nu skrek den liksom bara BIGBIG-NO-NOOOO från hyllan i videobutiken.
Tills idag. Tills just nu. Tills den liksom slog på sin ge-mig-en-chans-nuråååå-aura och fick mitt hårdnackade motstånd att stämpla ut.

Nu sitter jag här och undrar vad tusan som hände.

Varje gång jag ser en film som får mina fördomar på skam eller som jag redan innan klassat som kalkon men som när jag ser den får mina mungipor att leta sig uppåt och mitt hjärta att bli alldeles varmt, det är då jag vet varför jag gör det här. Det är därför jag tittar på film, det är därför jag älskar det här. Dessa minutrar är värda allt.

Egentligen är Remember me varken mer eller mindre än en anspråkslös liten historia om människor. Det behöver inte vara mer komplicerat än så för att bli intressant.

Tyler Hawkins (Robert Pattinson) delar sunkig lägenhet med polaren Aidan (Tate Ellington). Han har ett komplicerat förhållande till sin far, den kände advokaten Charles Hawkins (Pierce Brosnan), han älskar sin 11-åriga sladdissyster mer än allt på jorden och mamman Diane (Lena Olin) har träffat en ny man.

Allys (Emilie de Ravin) mamma blev skjuten i tunnelbanan för tio år sedan och sen dess bor hon med sin pappa, den temperamensfulle och inte alltför trevlige polisen Neil (Chris Cooper). Ally och Tyler börjar träffas och…hmmm…nej, jag berättar inte mer.

Att ha Remember me liggande i filmer-jag-ska-se-nångång-högen är som att ha ett ostron i handen och inte veta om det innehåller en pärla eller inte när man öppnar det.

Nu vet ju jag att den innehöll en pärla för mig, men man kan aldrig veta. Det är precis som med alla filmer man ser, you´ll never know…

Klicka här få kan du se filmen just precis nu på Headweb.

28 svar på ”REMEMBER ME”

 1. Där ser man. Hoppet är inte helt ute då. Vad nu hoppet skulle vara. ^_^

  Om denna gjorde dig mjuk på insidan kanske jag ska återinföra min topplista då. =)

  Men å andra sidan så står dom juh fortfarande efter betyg ändå. Bara att jag tog bort dom månadvis.

  Kul att du gilla den också iaf. =)

 2. Helt sant, det är ju för de där pärlorna man tar sig igenom väldigt mycket skit. Sedan är det ju inte helt fel med väääldigt lågt ställda förväntningar på en film. Fast filmer med Chris Cooper har ju en mervärde i sig, oavsett allt övrigt.

 3. Peter:
  Det tycker jag absolut du ska göra. Din topplista har ju hjälpt mig att INTE se Prince of Persia och att faktiskt se denna, så shoot! 🙂

 4. Eller hur! Remember Me var verkligen en positiv överraskning. Fantastiskt fint sammanflätad sista kvart. Ruggigt.

 5. Plox:
  Den sitter liksom kvar…
  Pierce Brosnan gör ju förresten en rent överjävlig roll här. En överjävligt BRA roll alltså 🙂

 6. LoL´d

  Prince of Persia fick mig faktiskt att köpa spelet till Wii. Den är rätt bra den oxå. :p

  Får se hur jag gör. Trots allt satsa på ett månadsinlägg som jag gjorde med augusti filmerna.

 7. Peter:
  Förlåt. Jag har missat den här kommentaren.

  Jag ska ge prinsen en chans om så bara för att få se Jake Gyllenhaal utan tröja. Men jag ska se den och jag ska försöka att inte förhandssåga den i huvudet 😉

 8. Helt ok får jag säga Pierce och lilltjejen är enormt bra. Tycker den var felfokuserad och att man inte borde börjat filmen som man gjorde (öppningen är snygg och bra) man borde fokuserat på pattinsons förflutna isället.

  Slutet är naturligtvis enormt starkt men jag tycker i allmänhet att kärlekssparet spelar väldigt mycket yngre än vad de är, de framstår nästan som känslomässigt handikappade, vilken kanske också är meningen? Men det blir lite mysko när han gör skuggdjur på hennes rygg.

 9. Nja det är mer tänkt som att det ska vara uber romantiskt och det påpekas även på det usla kommentatorsspåret som jag plöjde igår för att få en uppfattning om Pattinson som person.

 10. Han verkar väl rätt ok men tonen var allmänt flamsig och ytlig i kommentarspåret, lost tjejen och lilltjejen var med också och en av producenterna. Det handlade mest om hur många paparrazzis det stod på varje inspelningsplats eller vilken dag en scen filmades. *snark*

 11. Extremt bra film och en lika stor överraskning för mig som den verkar ha varit för dig. Fick precis samma reaktion efter att ha sett den här. Att Pattinson är en del av filmen är lika mycket nackdel som fördel, då den både håller mpnga anti-människor borta från en bra film, men också höjer den känslorna hos alla trånande tjejer ännu mer. Årets stora överraskningsfilm för mig, absolut!

 12. jimmybjorktorp:
  Det är ju såna här filmer som man tragglar sig igenom så himla mycket skräp för att hitta. Små otippade fina guldkorn 🙂

 13. Har äntligen sett den här nu (tack ännu en gång för ditt finfina pris) och jag blev inte riktigt så begeistrad över den som du blev. Jag har inte sett Twilight-filmerna, men Pattison skötte sig hyfsat i den här filmen och Brosnan, Cooper och lilltjejen briljerar stundtals i filmen. Tyvärr kände jag att historien inte var något extra och den följde allt för väl den klassiska standardmallen när det kommer till romantiska historier (ett spel som sedan visar sig resultera i äkta kärlek).

  Och de småinslagen som anspelade på karaktärernas bakgrundshistorien kändes nästan inklippta i sista minut från filmskaparnas sida för att försöka skapa ett djup hos karaktärerna. Nja, jag gillade den inte riktigt så mycket som ni andra verkade göra och då hade mina fördomar om filmen försvunnit i och med din och Addepladdes positiva ord om den.

  Angående slutet i Remember Me byggdes det upp på ett subtilt och snyggt sätt, och jag kunde åtminstone inte se det komma tidigare under berättelsen. Det kändes dock aningen malplacerad enligt min mening och som ett inslag i berättelsen för att locka billiga känslopoäng. Gud, vad jag känner mig cynisk nu, men så upplevde jag filmen i alla fall 🙂

 14. Martin:
  Det är helt okej att vara cynisk när man kan backa upp sina åsikter på samma genomtänkta sätt som du kan 🙂

  Tråkigt att du inte föll för filmen på samma sätt som jag, men så är det ju med film, allt passar inte alla. Sen kanske addepladdes och mina himlastormade ord gjorde att du hade lite högre förväntningar på filmen än tex jag hade när jag såg den (mina var ju noll).

  Men nu har du sett den och nu vet du och det är ju alltid kul att lära sig nya saker, eller hur? 😉

 15. Du har helt rätt i det du säger kring att lära sig nya sker och du har förmodligen rätt också när det kommer till att jag nog hade högre förväntningar på filmen än vad ni händer. Där ser man ännu en gång vad förväntningar på en film kan ställa till det.

 16. Martin:
  Ser man det krasst borde filmrecensioner förbjudas. Alla borde egentligen se alla filmer utan att veta ett jota innan. 😉

 17. Det lustiga här är att jag egentligen håller med Martin, men det påverkade ändå inte mitt omdöme så märkvärdigt. Kanske beror det på att jag går mer på magkänsla och underhållningsvärde när jag betygsätter än från en rent matematisk modell (som jag dock inte påstår att Martin använder)?

 18. addepladde:
  Hehe, du skulle sett mina anteckningsblock här hemma. Fulla med uträkningar, matematiska former och tabeller för att kunna räkna ut den perfekta filmupplevelsen 😉

 19. Fast kan det inte vara så att även magkänslan påverkas om det är så att man tror och hoppas att en film ska vara bra redan innan man ser den jämfört med att inte ha någon som helst uppfattning om den (vilket i de allra flesta fall är helt omöjligt)?

 20. Sofia:
  Magkänslan påverkas nog av allt möjligt tror jag, men visst är det ballt när man får tag i en film som är ett totalt blankt ark? Det händer inte så ofta, i alla fall inte för mig, men när det händer så tycker jag det är jättehäftigt.

 21. Visst är det läckert, händer som du säger alldeles för sällan. Om inte annat har man ju förutfattade meningar om filmer man aldrig hört talas om 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.