SEMI-PRO

Jackie Moon (Will Ferrell) är basketspelare, smörsångare och ägare av basketlaget han spelar i. Man kan säga att han lever basket fast det går inte så bra varken för laget – Tropics – eller för honom. Drömmen om en plats i NBA vägrar dock ge med sig och när basketligan ska göras om och det räcker att komma fyra för att få en plats i den högsta ligan bestämmer sig Tropics för att göra allt – ALLT – för att inte låta chansen gå förlorad.

Såna här infantila komedier kan vara rätt kul ibland och i enstaka fall riktigt underhållande. Semi-pro är inte det. Nittofyra minuter känns som två-och-en-halv-vecka och trots att jag vill skratta och stundtals faktiskt försöker så får jag bara sveda i mungiporna.

Lika glad som jag blir av att se Woody Harrelson på film, lika bedrövad blir jag av Will Ferrell som i mina ögon är en av dom mest överflödiga skådisar världen skådat. Jag väntar fortfarande på den film som ska få mig att tycka att han är okej, inte bra men okej.

Nämen om jag skulle ta och trycka ihop högerhanden i ett smällvarmt våffeljärn. Det känns vettigare än att skriva mer om den här skiten.

Här finns filmen att hyra.

2 svar på ”SEMI-PRO”

  1. Ferrell är en svår skådis, lite av hit-or-miss. Vissa av hans standardkomedier är ändå rätt underhållande, typ Anchorman eller Blades of Glory, medan andra är fullkomligt undermåliga, typ Step Brothers. Sedan gör han ju en hyfsat seriös roll i Stranger Than Fiction och där funkar det riktigt bra. Inte lika bra som Carrey i Truman Show, men helt ok.

    1. Sofia:
      Jag blir lite irriterad bara av hans uppenbarelse så han börjar liksom på minus 35. Bara att klättra till plus minus noll är en bedrift. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.