SHARKNADO 2

Jag ser Sharknado 2 kvällen innan jag ska flyga till New York. Det var dumt.

Jag är flygrädd, tycker det är vansinnigt obehagligt med flygplan överlag. Det tog många år och all energi kan kunde frammana för att se Snakes on a plane, inte tusan hade jag kunnat tro att Sharknado 2 lika gärna hade kunnat heta ”Sharks on a plane” och att detta plan var på väg mot New York av alla platser på jorden. Inte heller hade jag i min vildaste fantasi kunnat tro att jag bara ett halvt dygn senare skulle sitta i ett flygplan som i extrem turbulens försökte landa i New York men planet hoppade runt som en vante i luften, folk skrek, grät, bad till Gud och det kräktes precis överallt (i påsar, utanför påsar, utan påsar, på hen i stolen bredvid, på golvet) och bredvid mig satt min dotter med dödsångest och kved fram: ”Jag hade föredragit hajarna!!!!”.

Jag gillade den första Sharknado-filmen, för att vara en B-film var den riktigt underhållande och hade effekter som inte krävde skämskudde. Sharknado 2 är något helt annat. Fortfarande charmig på nåt vrickat sätt men det känns som det saknas både pengar och engagemang när det gäller produktionsvärdet. Det är helt ärligt skrattretande dåligt.

Ian Zierling är tillbaka som Fin och Tara Reid är tillbaka som hans (numera) fru April. Mer eller mindre lättigenkända fejs som Viveca A. Fox och Judd Hirsch mixas med skådisar som Mark McGrath vars mest kända filmer är Hooters 2012 International Swimsuit Pageant och Killer Karaoke. Undrar om han känner sig nöjd med sitt karriärval?

Nu ser vi fram emot Sharknado 3: Oh Hell No!

5 svar på ”SHARKNADO 2”

 1. Hade det inte varit för uppkastningarna hade jag nog föredragit din NY-flight 😉 Tyckte första Sharknado mest bara var dum och ett förhållandevis enkelt sätt att casha in men minsta möjliga insats. Det fanns ingen kärlek i den filmen. Jag fattade för att Wil Wheaton på ngt sätt skulle ha varit inblandad i den här?

  1. Sofia:
   Efter att trehundra pers ätit köttgryta med ris och hälften (minst) druckit vin så tror jag du hade föredragit Sharknado-planet 😉

 2. Trist flygäventyr, även om det gav ett nyktert uppskattande av den här filmen.

  Jag håller helt med om att första filmen är klart bättre, men jag kände ändå att fler verkade bry sig. Kanske för att Ian Ziering och Tara Reid insåg att det här faktiskt ger dem ett ögonblick till i strålkastarljuset. Även Sugar Rays Mark McGrath såg väl chansen att påminna folk om hans existens. Egentligen är väl hela filmen sprängfylld med cameos, särskilt med folk med någon sorts haj-koppling. Det tyckte jag räddade filmen lite, då det blir till någon sorts cameo-bingo.

  1. Carl:
   Haha, helt rätt där ju, cameo-bingo! Bra ordval 😀

   Det Zierling och Reid kanske inte tänker, på nu när trean är på G, är att dom kanske fastnar i Sharknado-facket och inte får göra så mycket efter detta. Å andra sidan gråter väl inte världen och dom behöver väl pengar till hyra och mat även dom men ändå….en trea. Why?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.