SHARKNADO

Sharknado tillhör en filmgenre som jag mer än gärna ser även om det är filmer som jag inte med all välvilja i världen kan ge toppbetyg.

Oftast är effekterna så lökiga att det känns som dom är gjorda på en eftermiddag av praoelever med brytningsfel och skådisarna är av den kalibern att det inte går att tänka sig att det är avlönat arbete dom ägnar sig åt.

Med denna erfarenhet i bakhuvudet är det klart jag blir glad som en spillevink när jag ser att Sharknado finns på Netflix och om möjligt ännu gladare när jag märker att filmen faktiskt är riktigt bra.

Huvudrollen Fin Shepard  innehas av Ian Zierling (Steve Sanders från TV-serien Beverly Hills), en trevlig filur och ganska underskattad som skådis kan jag tycka. Tara Reid och John Heard är två andra kända ansikten, annars är det mest hajarna som är i fokus. Hajar som flyger, som biter ihjäl folk i 20 centimeter högt vatten, hajar som kastar sin in genom fönster när det regnar. Det är helt enkelt en orkan och en hord med hajar som invaderar Los Angeles.

Det låter flummigt som satan när man beskriver det i ord men när jag ser filmen köper jag historien. Kalla mig knasboll, det gör inget. Sharknado är en schysst film. Underhållande med en hel del välgjorda effekter. Okej, det är kanske inte spännande men några småläskiga hajbitarscener finns det faktiskt.

Nu håller jag tummen att uppföljaren Sharknado 2: The second one håller samma (i sammanhanget) höga standard. Senare i år vet vi.

 

7 svar på ”SHARKNADO”

  1. Sofia:
   Jomenjomenjoooo, den _var_ bra. Eller bra å bra, mycket bättre än många andra av dessa hajfilmer, kanske till och med den bästa av blaj-haj-filmerna jag sett 🙂

   1. Min röst i den kategorin skulle nog snarare gå till Sharks in Venice. Och Sand Sharks tyckte jag hade betydligt mer självdistans. Sharknado upplevde jag var gjord med vänsterhanden medan hjärnan var upptagen av bullen som den högra handen höll i.

 1. Wohoo! Ska jag med Netflixa mig in och glo vad det lider!
  Man måste se dumfilmer för att väga upp balansen har jag alltid sagt….eller…tänkt dårå iaf… 🙂

 2. ”filmen faktiskt är riktigt bra.” tyvärr trots min faiblesse för dessa filmer gick gränsen här – den blev lite tråkig emellanåt och då är det illa. Men gillar iden och visst sitter jag och glor som ett fån när tvåan dyker upp 😉

  1. filmitch:
   Jag såg ännu en av dessa underliga hajfilmer igår och den höll sig till vanligheterna – en stabil etta. Men ju mer jag tänker på det ju mer står jag för att Sharknado i mina ögon är en riktigt bra film jämfört med många av dom andra hafsverken i denna genre. Så min gräns gick uppenbarligen inte vid just Sharknado 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.