SNACKA OM FILM #21 – ”Skäggiga män som äter äckliga saker”

När vi bestämde oss för att vi ville prata mer om böcker som blivit film så var det SJÄLVKLART att vi ville ha den mest belästa bloggpersonligheten i norra hemisfären som gäst. Så vi bjöd in vår vän Sofia som har bloggen Rörliga bilder och tryckta ord till ett hotellrum i centrala Stockholm för en riktig nattmangling till poddinspelning.

Den här gången är vi alltså tre personer som inte enbart ska prata om böcker som blivit film utan vi ska även lista våra asiatiska filmfavoriter. Det blev tre väldans olika listor kan man säga. Den gemensamma recensionsfilmen är bioaktuella The Revenant och den grottar vi ner oss i så pass att det kanske är på sin plats att vi varnar för liiite spoilers.

Steffo fick i uppdrag förra veckan att se dokumentären Cowspiracy och i kölvattnet av detta ge mig ett plus och ett minus för att fortsätta äta korv och hamburgare på lunchen. Det nya uppdraget till nästa vecka har Sofia klurat ut. Spännande tider! Sen pratar vi adaptioner, böcker och film, hit och dit fram och tillbaka och den bok/film vi valde att sätta i fokus är ingen mindre än Stephen Kings och Stanley Kubricks klassiker The Shining.

Dessutom, i slutet av avsnittet avslöjas såklart VINNARNA i tävlingen! Tack återigen till SF Anytime för sponsring av vinster!

Välkommen till ett avsnitt som alltså är lite som vanligt men ändå helt ovanligt. Och TUSEN TACK Sofia för att du ville vara med och snacka om film med oss!

Hemsida: sofpodden.se
Mejla oss: film@sofpodden.se
Instagram: sofpodden.se
Twitter: sofpodden
Facebook: www.facebook.com/sofpodden
Libsyn: snackaomfilm.libsyn.com/
Acast: acast.com/snackaomfilm
Podcaster/Podkicker: Sök på Snacka om film
Spotify: sofpodden

5 svar på ”SNACKA OM FILM #21 – ”Skäggiga män som äter äckliga saker””

 1. Nå, nu gissar jag att det kanske finns ett par, tre stycken som KAN vara mer belästa än jag. 😉

  Men återigen stort tack för att jag fick vara med, det var superkul att få grotta lite (mer) filmprat. Så långt som jag har hunnit lyssna säger jag inte allt för många hemskheter i alla fall. En välbehövlig ego-boost idag…

  1. Sofia:
   Inte i min bekantskapskrets 😉

   Det lät ju som att du aldrig gjort annat än att podda. Du var grym! Eller ja….du ÄR grym ju. 🙂

 2. Jättebra avsnitt och kul att höra en annan, välbekant stämma 🙂 Grym insats Sofia! Poddproffs rakt igenom. Kul dissekering av The Shining och att ni bjöd på nya perspektiv där. Böcker som blir eller borde bli film eller film med litterära förlagor är ett outtömligt ämne känns det som.

  1. Cecilia:
   Det har du rätt i, det går att prata huuur länge som helst om detta ämne. Och det gjorde vi ju (nästan), fick klippa bort en dryg halvtimme 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.