SPEGEL SPEGEL

6 oktober, 2014

Jag gillar inte att skylla ifrån mig men på riktigt, varför har inget sagt nåt? VARFÖR I HELA FRIDEN HAR INGEN SAGT NÅT?

Kunde inte nån endaste filmintresserad människa ha nämnt att det är Tarsem Singh som regisserat dagens film? Tarsem Singh, den smått geniala regissören som gjort både den fantastiska The Cell och den fantastiska The Fall. Ja just det, DEN Tarsem Singh!

Spegel spegel hade biopremiär bara några månader innan den mediokra Snow White and the Huntsmen vilket säkert gjorde att många fick lite Snövit-overload i hjärnan och valdes det mellan någon av dessa filmer vann säkerligen ”det stora blockbusternamnet” Kristen Stewart. För vem fick maxpuls av en Snövit spelad av Lily ”vemärdetdå” Collins? Och vem brydde sig om Julia Roberts som en ond drottning när hon tävlade mot Charlize Theron i den andra filmen? Och vem kände till regissören Tarsem Singh? JAG kände till Tarsem Singh! Men orkade jag kolla upp vem som regisserat en film som via filmaffischen utstrålande jag-äter-hellre-det-där-giftiga-äpplet-än-ser-filmen? Nej, precis, det gjorde jag inte. Men NU vet jag.

Den välkända sagan om Snövit, hennes onda styvmor drottingen, dom sju dvärgarna och den fagre prinsen blir – filtrerad genom Singhs färgsprakande hjärna – något annorlunda och tämligen magiskt. Det är en rolig film, en fest för ögonen, det är makalösa klänningar, fin musik, det är tjuvaktiga dvärgar på hoppstyltor, det är en Julia Roberts som är härligt Suzanne Reuter-bitsk, det är en charmig Armie Hammer som prinsen och en ljuvlig Snövit i Lily Collins gestaltning (hon är så himla lik en ung Audrey Hepburn!). Som familjefilm skulle jag säga att det är nåt att bita i för alla åldrar och smaker vilket man verkligen inte kan tro vid första anblicken om man, liksom jag, fastnade med ögonen på affischen och gäspade käkarna ur led.

Det finns filmer som heter regissörens namn + filmens titel (exempel Lee Daniels´ The Butler). Hallå världens filmbolag, kan vi inte bara komma överens om att detta gäller för Tarsem Singhs filmer framöver? För tänk vad som hade hänt om denna film hade hetat Tarsem Singhs Spegel Spegel. Jag hade definitivt sett den på bio och inte – som nu – hyrt den på Itunes. Fast å andra sidan, den funkade på TV:n med. Jäkla underhållande film det här!

 

{ 7 comments… read them below or add one }

Jenny oktober 6, 2014 kl. 09:56

Ja, denna film slog den andra ”skiten” med hästlängder!
Håller med alla gånger på det du skriver!

Svara

Fiffi oktober 6, 2014 kl. 11:40

Jenny:
Vad roligt att du är på mitt lag 😀

Svara

Niklas oktober 6, 2014 kl. 10:08

Lily är Phil Collins dotter, räcker inte det för att höja pulsen? 😉

Svara

Fiffi oktober 6, 2014 kl. 11:51

Niklas:
Om jag hade vetat det innan jag såg filmen hade det definitivt höjt pulsen. Lite i alla fall. 😉

Svara

filmitch oktober 7, 2014 kl. 21:30

Hrm ska erkänna att jag stängde av – fann den för konstlat crazy helt enkelt.

Svara

Fiffi oktober 7, 2014 kl. 22:18

filmitch:
Har du sett någon av hans andra filmer och om ja, vad tyckte du?

Svara

filmitch oktober 8, 2014 kl. 01:55

Jodå The Cell & The Fall båda visuellt snygga men kanske inte så värst medryckande. The Cell var den bättre av de två.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: