Tankar om en annan 50/50-recension

20 januari, 2012

Precis som jag häromdagen ondgjorde (?) mig över många recensenters betygsättning av filmen Apflickorna så gör jag samma sak idag, fast tvärtom.

Mårten Blomkvists recension av 50/50 i dagens DN får mig att undra om han ens sett hela filmen och det undrar jag inte enbart för att våra åsikter verkligen går isär.

Recensionen i sin helhet kan du läsa här (med en varning för spoilers). Vad tycker du? Håller du med Mårten om att filmens kretsande kring manlig vänskap odlas “på bekostnad av kvinnor”? Håller du med om att cancer skadar även filmer?

Själv förstår jag ingenting men det är å andra sidan inget nytt under solen.

{ 10 comments… read them below or add one }

Henke januari 21, 2012 kl. 09:42

Länken till dn funkar inte.

Svara

Fiffi januari 21, 2012 kl. 09:52

Henke:
Nu funkar den 🙂

Svara

Andreas januari 21, 2012 kl. 11:08

Håller helt med dig! Det där var nog den sämsta recensionen jag läst! Låter mer som en ung PK-recensent som inte förstår vad det handlar eller tar livet och sig själv på lite för stort allvar. Bra blogg föresten! 😉

Svara

Fiffi januari 22, 2012 kl. 16:46

Andreas:
Hej, tack och kul att du hittat hit 🙂
Alltså, jag har själv skrivit en hel drös både dåliga och säkerligen svårförståeliga recensioner men jag får å andra sidan inte betalt för att göra det. 😉

Svara

Micke januari 21, 2012 kl. 15:51

Fiffi:
Det är en av tjusningarna med film, att man kan tycka olika. En film som jag gillar skarpt kanske du inte alls tycker om, och tvärtom.

Svara

Fiffi januari 22, 2012 kl. 16:48

Micke:
Det har du så rätt i men just denna gång handlade det inte så mycket om olika smak utan det sättet han beskrev _varför_ han inte gillade filmen. Att den fick en tvåa är en sak, att recensionen är galet flummigt är en annan.

Svara

Jojjenito januari 22, 2012 kl. 16:27

Det är alltid intressant med olika åsikter. Sen är man liksom alltid extra misstänksam mot etablerade recensenter i främst gammelmedia. Antingen för att de hoppar på bandvagnen och hyllar film som faktiskt inte är bra utan bara pretto. Eller så gillar de inte filmer som man själv gillar och man hittar bara fel i deras texter.

Apropå det så har jag precis sett Apflickorna och även där gick ju dina åsikter isär med de “etablerade” recensenterna. Och då menar jag inte att du inte skulle vara etablerad om du förstår vad jag menar. 😉 Återkommer inom kort med recension av Apflickorna.

Svara

Fiffi januari 22, 2012 kl. 16:50

Jojjenito:
Jag fick bara en känsla av att han bara sett delar av filmen. Det är en mycket konstigt text i mina ögon.

Ska bli spännande att läsa din recension av Apflickorna och då får vi se vems sida du står på 😉

Svara

Jakob januari 23, 2012 kl. 07:11

Att han inte sett filmen är något jag också misstänker. Iallafall inte hela.

Svara

Fiffi januari 23, 2012 kl. 09:49

Jakob:
Eller så har han skrivit recensionen _innan_ han såg filmen 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: