Tankar om en annan 50/50-recension

Precis som jag häromdagen ondgjorde (?) mig över många recensenters betygsättning av filmen Apflickorna så gör jag samma sak idag, fast tvärtom.

Mårten Blomkvists recension av 50/50 i dagens DN får mig att undra om han ens sett hela filmen och det undrar jag inte enbart för att våra åsikter verkligen går isär.

Recensionen i sin helhet kan du läsa här (med en varning för spoilers). Vad tycker du? Håller du med Mårten om att filmens kretsande kring manlig vänskap odlas ”på bekostnad av kvinnor”? Håller du med om att cancer skadar även filmer?

Själv förstår jag ingenting men det är å andra sidan inget nytt under solen.

10 svar på ”Tankar om en annan 50/50-recension”

 1. Håller helt med dig! Det där var nog den sämsta recensionen jag läst! Låter mer som en ung PK-recensent som inte förstår vad det handlar eller tar livet och sig själv på lite för stort allvar. Bra blogg föresten! 😉

  1. Andreas:
   Hej, tack och kul att du hittat hit 🙂
   Alltså, jag har själv skrivit en hel drös både dåliga och säkerligen svårförståeliga recensioner men jag får å andra sidan inte betalt för att göra det. 😉

 2. Fiffi:
  Det är en av tjusningarna med film, att man kan tycka olika. En film som jag gillar skarpt kanske du inte alls tycker om, och tvärtom.

  1. Micke:
   Det har du så rätt i men just denna gång handlade det inte så mycket om olika smak utan det sättet han beskrev _varför_ han inte gillade filmen. Att den fick en tvåa är en sak, att recensionen är galet flummigt är en annan.

 3. Det är alltid intressant med olika åsikter. Sen är man liksom alltid extra misstänksam mot etablerade recensenter i främst gammelmedia. Antingen för att de hoppar på bandvagnen och hyllar film som faktiskt inte är bra utan bara pretto. Eller så gillar de inte filmer som man själv gillar och man hittar bara fel i deras texter.

  Apropå det så har jag precis sett Apflickorna och även där gick ju dina åsikter isär med de ”etablerade” recensenterna. Och då menar jag inte att du inte skulle vara etablerad om du förstår vad jag menar. 😉 Återkommer inom kort med recension av Apflickorna.

  1. Jojjenito:
   Jag fick bara en känsla av att han bara sett delar av filmen. Det är en mycket konstigt text i mina ögon.

   Ska bli spännande att läsa din recension av Apflickorna och då får vi se vems sida du står på 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.