TEXAS KILLING FIELDS

27 mars, 2012

Poliserna Mike (en slemmig Sam Worthington) och Brian (Jeffery Dean Morgan som ser ut som en klon mellan George Clooney och Javier Bardem) utreder ett antal brutala kvinnomord i Texas. Jag menar inte att vara sarkastisk men mer övertydlig kan inte en förstamening i en filmrecension bli när filmen i sig heter Texas Killing Fields. Det är banne mig en omöjlighet att inte förstå vad filmen handlar om.

Filmen är mörk och mentalt kvav på nåt vis, det saknas all form av glädje, ljus och i viss mån även mänsklighet trots att polisen Brian åtminstone försöker göra världen till en lite bättre plats. Han hjälper den unga flickan Anne (finfina Chloë Grace Moretz från Kick-ass och Let me in)  som blir utkastad hemifrån varje gång mamman ska ”ha det lite skoj” med någon ny pojkvän.

Alltså, det här är inte en dålig film men det finns ingenting av värde att skriva om den. Jag har kliat mig i hårbotten länge nog nu, jag ger upp. Se filmen om du vill, se den inte och du missar ingenting. Det är liksom dött lopp.

{ 6 comments… read them below or add one }

Henke mars 27, 2012 kl. 20:38

Chlöe Grace Moretz är en favorit från de två filmer du nämner. Hur klarade hon sig i denna film?

Svara

Fiffi mars 27, 2012 kl. 21:05

Henke:
Hon klarade sig alldeles utmärkt. 🙂

Svara

Jimmy (ExceptFear) mars 27, 2012 kl. 23:41

Har den här hemma och har tänkt se den inom kort. Din beskrivning sa – kanske inte oväntat – precis det jag redan förmodade om den. Verkar vara en väldigt basic thriller som ger det man ber om när man slår på den… ser på den (”slår på den” låter alltid så brutalt i skriven form, haha).

Dock är ju det som mest lockar mig att se filmen dess cast av flertalet kapabla skådisar – framför allt Jessica Chastain (givetvis är hon med – hon är ju med i alla filmer från 2011) och Chlöe Grace Moretz.

Svara

Fiffi mars 28, 2012 kl. 10:23

Jimmy:
Mmm, basic är helt rätt ord. Det fanns inte mycket att reta sig på och heller inte mycket att bli upphetsad över men kanske att jag hade väntat mig mer med alla dessa stora namn i rollistan.

Svara

Movies - Noir mars 28, 2012 kl. 00:37

Jag såg filmern för några månader sen och var besviken. Man bryr sig inte om karaktärerna, förutom kanske Moretz karaktär, och många av besluten de tar är tvivelaktiga.

Noterbart är att det är Michael Manns dotter Ami Canaan Mann som står för regin (med pappa Michael som producent). Det var största orsaken till varför jag blev nyfiken på filmen, plus att jag brukar gilla denna typ av film.

Svara

Fiffi mars 28, 2012 kl. 10:26

Movies-Noir:
Då förstår jag att du hade ganska stora förväntningar på filmen innan du såg den 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: