TEXAS KILLING FIELDS

Poliserna Mike (en slemmig Sam Worthington) och Brian (Jeffery Dean Morgan som ser ut som en klon mellan George Clooney och Javier Bardem) utreder ett antal brutala kvinnomord i Texas. Jag menar inte att vara sarkastisk men mer övertydlig kan inte en förstamening i en filmrecension bli när filmen i sig heter Texas Killing Fields. Det är banne mig en omöjlighet att inte förstå vad filmen handlar om.

Filmen är mörk och mentalt kvav på nåt vis, det saknas all form av glädje, ljus och i viss mån även mänsklighet trots att polisen Brian åtminstone försöker göra världen till en lite bättre plats. Han hjälper den unga flickan Anne (finfina Chloë Grace Moretz från Kick-ass och Let me in)  som blir utkastad hemifrån varje gång mamman ska ”ha det lite skoj” med någon ny pojkvän.

Alltså, det här är inte en dålig film men det finns ingenting av värde att skriva om den. Jag har kliat mig i hårbotten länge nog nu, jag ger upp. Se filmen om du vill, se den inte och du missar ingenting. Det är liksom dött lopp.

6 svar på ”TEXAS KILLING FIELDS”

 1. Har den här hemma och har tänkt se den inom kort. Din beskrivning sa – kanske inte oväntat – precis det jag redan förmodade om den. Verkar vara en väldigt basic thriller som ger det man ber om när man slår på den… ser på den (”slår på den” låter alltid så brutalt i skriven form, haha).

  Dock är ju det som mest lockar mig att se filmen dess cast av flertalet kapabla skådisar – framför allt Jessica Chastain (givetvis är hon med – hon är ju med i alla filmer från 2011) och Chlöe Grace Moretz.

  1. Jimmy:
   Mmm, basic är helt rätt ord. Det fanns inte mycket att reta sig på och heller inte mycket att bli upphetsad över men kanske att jag hade väntat mig mer med alla dessa stora namn i rollistan.

 2. Jag såg filmern för några månader sen och var besviken. Man bryr sig inte om karaktärerna, förutom kanske Moretz karaktär, och många av besluten de tar är tvivelaktiga.

  Noterbart är att det är Michael Manns dotter Ami Canaan Mann som står för regin (med pappa Michael som producent). Det var största orsaken till varför jag blev nyfiken på filmen, plus att jag brukar gilla denna typ av film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.