THE 40 YEAR-OLD VIRGIN


Andy (Steve Carell) är 40 år och bor själv. Det har han alltid gjort. Andy är 40 år och har aldrig haft nån tjej, än mindre legat med någon. Det är en väl förborgad hemlighet ända tills Andys manliga kollegor i elektronikbutiken lägger ihop ett och ett och sen börjar se som sitt mission in life att hjälpa Andy hitta en tjej.
Vem som helst går bra, bara Andy blir av med oskulden.

Manuset till The 40-year old virgin är skriven av filmens regissör Judd Apatow och Steve Carell himself och det är bara sjukt roliga skådisar i alla roller: Paul Rudd, Romany Malco, Catherine Keener, Leslie Mann, Jane Lynch och Seth Rogen som jag personligen inte tycker är kul, men objektivt sett från dom flesta andra är han det. Tydligen.

Tanken med filmen är kul, jag känner att jag borde skratta hejdlöst hela tiden men nej, det funkar liksom inte.

Filmen är styltig, ojämn och alldeles på tok för lång. Visst finns det avsnitt i filmen som är kul, men sett till att det borde vara en humoristisk milstolpe i filmhistorien – på pappret – så faller filmen rätt platt.

Men hade jag varit singel hade jag mer än gärna bosatt mig i Andys fantastiska lägenhet med alla sjukt coola leksaker, serietidningsprylar, TV-spel och instrument och om jag hade varit tvungen att ta hans oskuld för att få en egen entrényckel – Gimme! Jag är på!

4 svar på ”THE 40 YEAR-OLD VIRGIN”

 1. Jag håller med om betyget men kanske inte omdömet 😉 Blev glatt överraskad (framförallt av Carells "normala" karaktär och kemin mellan honom och Keener) då jag hittills tycker att produktionerna från Apatow et consortes är rätt ojämna — jag räknar tex Superbad dit och den var inte mycket att hänga i julgranen (bortsett från Rogen och hans poliskollega då ;-).

 2. Sofia:
  Carell och Keener är jättefina ihop, det tycker jag med. Skönt att han faller för en jämnårig tjej och inte en collage graduate som det borde ha varit enligt filmmakarnas blankett 1A.

  Men…du är ett fan av Seth Rogen alltså? Jag förstår mig inte på honom alls…

 3. Tror nog det hela började med Freaks and Geeks, och de rollprestationer som hänger kvar är de lite mer lågmälda — han känns sympatisk helt enkelt…

  Ja, Keener är ju tom några år äldre! Däremot har man ju fortfarande "problemet" att hon är way out of his league utseendemässigt sett. Det är dock numera så standard att man knappt reagerar längre.

 4. Sofia:
  Personligen tycker jag inte hon är way out of his league, jag tycker snarare tvärtom.
  Han är ju skitfin, Steve. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.