Veckans Cruz: THE COUNSELOR

Läser jag fort på filmaffischen ser jag bara ordet DIADEM.

Weird.

Å andra sidan är ett ord som diadem lika förklarande för vad den här filmen handlar om som vilket annat random ord som helst. Nagelsvamp. Tryckkokare. Hallongrotta. Det är en redigt underlig film det här. Alltså, på riktigt, den är jättekonstig. Så många stora namn på samma plats, både framför och bakom kameran, men vad hjälper det?

Den här historien är mer lövtunn än riktigt billigt toapapper, sånt papper som smälter av lite kiss. Jag undrar om Cormac McCarthy kluddat några rader på en servett eller nåt, knögglat ihop den och gett den till Ridley Scott på nån blöt fest.

Kom igen Riddan, vi gör en film. Kom igen, jag är över åtti och du kommer aldrig få till den där uppföljaren till Alie…. Prometheus, let´s do it! Vi lurar av filmbolaget en massa stålar, tar in snygglot Fassbender och den där hetlevrade, vad heter hon…Penelope, ja vi kan ta hennes gubbe också men vi måste ha nån mer som är snygg nästan utan kläder och med en stor svinful fläck-tatuering på hela ryggen. Cameron Diaz tackar aldrig nej va? Och Brad Pitt ska vi ha! BRADDAN och RIDDAN, kom igeeeeen.

I min hjärna var det så det gick till när Cormac och Ridley slog sina huvuden ihop och krystade ut det dödfödda foster som döptes till The Counselor.

Det finns dock tre personer som klarar sig med äran i behåll. Michael Fassbender gör det han ska, Brad Pitt gör det han ska och Penelope Cruz gör det hon ska. Konvulsionerna lägger sig en aning när dom är i bild men förutom dessa tre, ASSÅ VAD FAN ÄÄÄÄÄ DET HÄR??

[Ett eller två L i Counselor? Det verkar vara lite olika varhelst jag tittar. Det står med ett L på Imdb, två L på affischen. Weird, precis som filmen i sig. ]

 

4 svar på ”Veckans Cruz: THE COUNSELOR”

 1. Ingen har kommenterat. Jag tror det beror på att ingen såg filmen när den var aktuell. Lustigt. Kanske Fassbenders stjärnglans kanske börjar falna och han inte kan locka publiken till vilken film som helst längre?

  Och Diaz som farlig svartsminkad kvinna… nja, det funkar inte?

  1. Jojjenito:
   Jo, du har kommenterat 🙂
   Alla skådisarna lockar nog respektive fanclub men jag har hittills inte hört någon hylla filmen eller ens säga något relativt bra. Ljummet till iskallt är väl snarare det samlade betyget vad det verkar.

 2. Stämmer in på mig iaf, jag har inte sett den. Däremot kändes trailer just…jättekonstig och gav noll sug att se filmen. Trots McCarthy.

  1. Sofia:
   Jag håller med, trailern är konstig men nånstans känns det som att man inte tror på den, att filmen inte kan vara fullt lika konstigt. Men det kan den. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.