THE STRANGE COLOUR OF YOUR BODY´S TEARS

10 oktober, 2014

Dan Kristensen (danske Klaus Tange) har varit ute på en resa och när han kommer hem upptäcker han att hans fru när försvunnen. KLIPP. Närbild på bröstvårta. KLIPP.  Kvinnoben som tittar fram under en lila klänning. KLIPP. Närbild på Dan (otroligt lik Willem Dafoe i vissa vinklar förresten). KLIPP. Bilden delas upp i tre. Uppspärrade ögon. Morristapeter. En drillborr. KLIPP. Brölande oljud. En bunden kvinna. Ett stetoskop. KLIPP. En snurrande LP-skiva. KLIPP. Dans ögon i närbild genom grön kameralins. KLIPP. Dans ögon i närbild genom röd kameralins.

Såhär fortsätter filmen i 102 minuter. Arty-farty-barometern går i taket och så även jag. Det här är INTE min grej. Filmer som försöker vara balla/coola/snygga/egna/svåra enbart för ballheten/coolheten/snyggheten/egenheten/svårighetens skull blir inget annat än skrattretande i mina ögon.

Kom igen, försök berätta nåt istället Hélène Cattet och Bruno Forzani, det här är en långfilm inte en videoinstallation på MAM i Paris.

Blir du nyfiken på filmen så visas den på Monsters of film-festivalen ikväll kl 22 på Zita eller på SF Anytime till och med söndag.

{ 10 comments… read them below or add one }

Carl oktober 10, 2014 kl. 16:37

Skall se denna ikväll och det här låter lovande.

Svara

Fiffi oktober 10, 2014 kl. 20:49

Carl:
Vad bra att du tycker det 😉

Svara

Carl oktober 10, 2014 kl. 21:59

Nej, det var synd att jag tyckte det. Efter att man suttit och väntat i en syrefattig salong i en halvtimme meddelades att filmen inte kunde visas. Lite surt halv elva på fredagskvällen.

Svara

Fiffi oktober 10, 2014 kl. 22:02

Carl:
Jag såg det på twitter, fasiken, nesligt. Bytte dom plats på filmerna eller hur blev det? Fick du inte se Starry Eyes istället?

Svara

Carl oktober 10, 2014 kl. 22:04

Var inte intresserad av den. Särskilt inte kvart i elva.

Svara

Fiffi oktober 10, 2014 kl. 22:05

Carl:
Kan förstå det. Men hur blir det nu, fick ni pengarna tillbaka? När visas filmen istället?

Svara

Carl oktober 10, 2014 kl. 22:18

Pengarna tillbaka för de som inte ville stanna. Rätt klen tröst. Filmen skall nog visas efter, men troligtvis inte alls.

Svara

Fiffi oktober 10, 2014 kl. 22:23

Carl:
Du får hyra den på SF Anytime istället, vore ju synd om du missade den.

Svara

Movies - Noir oktober 10, 2014 kl. 19:15

Jag såg The Strange Color of Your Body’s Tears när jag var nere i Prag tidigare i år (visades på en europeisk filmfestival). Tog chansen att se den då regissörernas förra film Amer (2009) visade prov på potential. Tyvärr var denna ett steg tillbaka, som ett skolprojekt. Så jag är inte ett dugg förvånad över ditt bottenbetyg 😉 Ganska snygg men helt utan innehåll.

Svara

Fiffi oktober 10, 2014 kl. 20:51

Movies-Noir:
Hahaha, preciiiis, skolprojekt från en pretentiös kultursnobb som sover med nån tummad Kafka-pocket under kudden. Typ. Maken till värdelös film var det längesedan jag såg.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: