THE WOMAN IN BLACK

När Filmitch ger en film 8/10 i betyg är det inte utan att jag blir nyfiken på filmen.

När filmen han gett så högt betyg dessutom är en gammal spökhistoria han tittat sig igenom på Youtube, ja då bara måste jag ju fnula ut vad det är han sett. När han som grädde på moset erkänner att han på grund av denna film kommer få svårt att sova när frugan åker bort då blir jag så nyfiken att jag klickar mig fram till filmen och använder två lunchtimmar till att se den.

Lunchtimmar då jag befinner mig jobbets lunchrum. I källaren. I en mörk källare med en liten myspyslampa bredvid soffan. Under ett täcke, uppdraget till strax under hakan. Huttrande men inte av kyla.

The woman in black är nämligen en rätt läskig historia, effektivt filmad på samma sätt som gamla gubbs med berättarglädje kan fantisera fram ohyggligt otäcka historier (som egentligen inte är så creepy alls) kring lägerelden när solen gått ner. Jag hoppade till flera gånger och satt som på nålar ibland och även om det tar ett tag mellan dom riktiga rysningarna så är det skönt med en film som tillåts ta tid. Den är liksom filmad under en era då allting inte fanns ett stressat klick bort.

Filmen hittar du här , här är Filmitch recension i sin helhet och Trash is king har också skrivit om den. Det finns även en remake av filmen med Harry Potter/Daniel Radcliffe i huvudrollen, du kan läsa mer om den filmen här. Jag kan tänka mig att remaken passar mig ännu bättre och kanske hoppar betyget upp ett snäpp då?

8 svar på ”THE WOMAN IN BLACK”

  1. Trash is king!:
   Jag tyckte det var en väldigt svårbedömd film. Vissa delar är helt otroligt bra och vissa delar väldigt långsamma och nästan lite (väl) sömniga. Jag är tämligen säker på att hade jag sett filmen under andra omständigheter (hemma och i ett svep, till exempel) så hade jag haft lättare att komma in i den helt och säkerligen gett den ett högre betyg.

   Det är en väääldigt stark trea ska sägas och dom läskiga scenerna tycker jag är uppe och brottas med femmorna, det ska också sägas 🙂

 1. Kul att fler upptäcker originalet innan remaken tar över. Den här ligger väldigt långt upp på min lista, TiK har länge gjort mig sugen på den.

 2. Kan förstå om betyget om man ser filmen under två lunchrastsittningar. De flesta filmer vinner nog på att ses i ett svep. jag får erkänna att jag skrek till högt två gåner under filmen och det är inte ofta jag gör det under skräckfilmer. tackar för länkningen.

  1. filmitch:
   Vi har ett jättemysigt lunchrum, nyrenoverat, färgglatt och toppenskönt, inrett som en liten 1:a. Att den ligger en trappa ner är bara ett plus (trots spindlarna) 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.