Tre om en: Filmer som inte kan hålla mig vaken

Sekundjakten (Downhill Racer- 1969)

Jag vet inte riktigt vad det beror på men det har blivit mycket Robert Redford härhemma nu. Han är inte någon personlig favorit, filmerna jag ser med honom är sällan några toppenrullar, ja, jag vet inte riktigt hur det kommer sig men ibland blir det så, filmer med vissa specifika skådisar kommer i klasar.

Att jag av nån anledning hyrt en skidfilm från 1969 med nämnde Redford i huvudrollen förstår jag inte riktigt heller men jag skyller på Gene Hackman som har en stor roll i filmen även han.

Jag älskade att titta på all form av utförsåkning när jag var liten och känner mig rätt hemma i den där gammaldags känslan av skidkläder och färger som filmen visar men hujhujhuj, det är inte mycket till handling eller spänning här inte. Nu är filmen från 1969 och troligtvis var det superhäftigt då att filma nån som åker störtlopp med en kamera på huvudet men när minutrarna går och det enda man ser är mellantider, skidspetsar och skidbacke då har jag svårt att hålla mig vaken.

Visst är det en omisskännlig 60-talsaura över filmen och den känslan är det inget fel på, men resten. RESTEN. Gäsp.

 

Här finns filmen att hyra.

 

 

 

 

Echelon Conspiracy (2009)

Det här hade kunnat bli en riktigt smart storebror-ser-dig-konspirationsthriller men när första halvan är sedd brakar det nästan åt fanders.

Edward Burns, Ving Rhames, Jonathan Pryce och Martin Sheen ger lite stjärnglans åt den här sömniga utdragna soppan men det hjälper inte.

 

 

 

 

 

Milagro (1988)

Robert Redford-dax igen dårå.

Här är han både skådespelare och regissör och från och med nu vet jag precis vem jag ska be om hjälp om jag någon gång lider av sömnsvårigheter framöver. Satan vilken sömnig film!

Jag har inget mer att skriva om filmen än att det är den första film jag ser från 1988 som jag verkligen inte tyckt om alls.

 

Här finns filmen.

12 svar på ”Tre om en: Filmer som inte kan hålla mig vaken”

  1. Pladd:
   Den är riktigt knasig den där skidfilmen så jag tycker absolut du ska se den. Men se den som en SKIDfilm och inte som en vanlig film så går det nog bättre 🙂

 1. Eftersom jag har haft sömnproblem sedan jag var barn så är dessa värdefulla filmtips, tack:) Skidfilmen verkar dock bra på riktigt, är lite av en sportnörd!

   1. Jag har också sömnproblem, men tyvärr brukar inte tråkiga filmer hjälpa så mycket. De gör mig snarare rastlös och ännu mindre avslappnad.

    Men om någon av filmerna fungerar för Rebecca kanske det är värt ett försök!

     1. Annars brukar fiffi alltid av ngn märklig anledning rekommendera den fina Jesse James med Pitt till de som har svårt att sova 😉
      Alla tre filmerna verkade vara ortroligt trista tom Milagro som jag hållt mig undan från trots att jag gill regissören Redford.

 2. Downhill Racer har jag velat se en längre tid, även om jag fruktat just att den ska vara lite småtråkig.

  The Milagro Beanfield War vet jag att jag haft på min radar, men uppenbarligen gjorde jag rätt i att glömma bort att se den, haha.

 3. Haha, även på papret kan jag tycka att Dowhill Racer låter som ett rejält sömnpiller. Däremot mer förvånad över Milagro, är inte det en film som fått rätt mycket hyllningar? Men visst, som regissör är ju Robban också rätt ojämn. Quiz Show-bra, Lions for Lambs-meh…

  1. Sofia:
   Visst har du rätt om Milagro. Den har fått bra med priser och klassas nog som en ”bra” film egentligen men nä, fy och usch, inte tyckte jag det inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.