Tre om en: Filmer som inte kan hålla mig vaken

2 december, 2012

Sekundjakten (Downhill Racer- 1969)

Jag vet inte riktigt vad det beror på men det har blivit mycket Robert Redford härhemma nu. Han är inte någon personlig favorit, filmerna jag ser med honom är sällan några toppenrullar, ja, jag vet inte riktigt hur det kommer sig men ibland blir det så, filmer med vissa specifika skådisar kommer i klasar.

Att jag av nån anledning hyrt en skidfilm från 1969 med nämnde Redford i huvudrollen förstår jag inte riktigt heller men jag skyller på Gene Hackman som har en stor roll i filmen även han.

Jag älskade att titta på all form av utförsåkning när jag var liten och känner mig rätt hemma i den där gammaldags känslan av skidkläder och färger som filmen visar men hujhujhuj, det är inte mycket till handling eller spänning här inte. Nu är filmen från 1969 och troligtvis var det superhäftigt då att filma nån som åker störtlopp med en kamera på huvudet men när minutrarna går och det enda man ser är mellantider, skidspetsar och skidbacke då har jag svårt att hålla mig vaken.

Visst är det en omisskännlig 60-talsaura över filmen och den känslan är det inget fel på, men resten. RESTEN. Gäsp.

 

Här finns filmen att hyra.

 

 

 

 

Echelon Conspiracy (2009)

Det här hade kunnat bli en riktigt smart storebror-ser-dig-konspirationsthriller men när första halvan är sedd brakar det nästan åt fanders.

Edward Burns, Ving Rhames, Jonathan Pryce och Martin Sheen ger lite stjärnglans åt den här sömniga utdragna soppan men det hjälper inte.

 

 

 

 

 

Milagro (1988)

Robert Redford-dax igen dårå.

Här är han både skådespelare och regissör och från och med nu vet jag precis vem jag ska be om hjälp om jag någon gång lider av sömnsvårigheter framöver. Satan vilken sömnig film!

Jag har inget mer att skriva om filmen än att det är den första film jag ser från 1988 som jag verkligen inte tyckt om alls.

 

Här finns filmen.

{ 12 comments… read them below or add one }

Pladd december 2, 2012 kl. 11:30

Haha, den där skidfilmen har jag velat se ett tag. För väl se om jag finner den lika tråkig. 🙂

Svara

Fiffi december 2, 2012 kl. 20:47

Pladd:
Den är riktigt knasig den där skidfilmen så jag tycker absolut du ska se den. Men se den som en SKIDfilm och inte som en vanlig film så går det nog bättre 🙂

Svara

Rebecca december 2, 2012 kl. 12:59

Eftersom jag har haft sömnproblem sedan jag var barn så är dessa värdefulla filmtips, tack:) Skidfilmen verkar dock bra på riktigt, är lite av en sportnörd!

Svara

Fiffi december 2, 2012 kl. 20:50

Rebecca:
Njaaaaa, bra på riktigt, hahaha, hmmmm, alltså du får nog se den, det hör jag det 😉

Svara

Pladd december 2, 2012 kl. 21:19

Jag har också sömnproblem, men tyvärr brukar inte tråkiga filmer hjälpa så mycket. De gör mig snarare rastlös och ännu mindre avslappnad.

Men om någon av filmerna fungerar för Rebecca kanske det är värt ett försök!

Svara

Rebecca december 3, 2012 kl. 13:24

Ja, samma sak här egentligen. Ska nog lägga ner Downhill racer:)

Svara

filmitch december 3, 2012 kl. 20:12

Annars brukar fiffi alltid av ngn märklig anledning rekommendera den fina Jesse James med Pitt till de som har svårt att sova 😉
Alla tre filmerna verkade vara ortroligt trista tom Milagro som jag hållt mig undan från trots att jag gill regissören Redford.

Svara

Fiffi december 4, 2012 kl. 08:31

filmitch:
Hahaha, DEN filmen är det perfekta sömnpillret. Makalös till långsam och *host* usel film har jag sällan skådat 😉

Svara

Movies - Noir december 2, 2012 kl. 16:26

Downhill Racer har jag velat se en längre tid, även om jag fruktat just att den ska vara lite småtråkig.

The Milagro Beanfield War vet jag att jag haft på min radar, men uppenbarligen gjorde jag rätt i att glömma bort att se den, haha.

Svara

Fiffi december 2, 2012 kl. 20:51

Movies-Noir:
Den är ju kul att ha sett för att ha sett den, men som film betraktad kan man ju lugnt klara sig utan den.

Svara

Sofia december 3, 2012 kl. 06:14

Haha, även på papret kan jag tycka att Dowhill Racer låter som ett rejält sömnpiller. Däremot mer förvånad över Milagro, är inte det en film som fått rätt mycket hyllningar? Men visst, som regissör är ju Robban också rätt ojämn. Quiz Show-bra, Lions for Lambs-meh…

Svara

Fiffi december 4, 2012 kl. 08:32

Sofia:
Visst har du rätt om Milagro. Den har fått bra med priser och klassas nog som en ”bra” film egentligen men nä, fy och usch, inte tyckte jag det inte.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: